REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministras Pirmininkas Algirdas Brazauskas tęsia vizitą JAV. Vyriausybės vadovas dalyvavo kasmetiniuose maldos pusryčiuose su JAV Prezidentu, vykdomosios, teisminės ir įstatyminės valdžios, taip pat 156 pasaulio šalių atstovais.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau Ministras Pirmininkas A. Brazauskas susitiko su gerai žinomu lietuvių kilmės senatoriumi Ričardu Durbinu (Richard Durbin), kuris ypač daug prisidėjo prie Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo bei integracijos į NATO. R. Durbinas (R. Durbin) labai aktyviai gina Lietuvos interesus Senate ir yra vienas iš labiausiai gerbiamų ir vertinamų senatorių demokratų partijoje. Senatorius inicijavo Senato Baltų Sambūrį ir yra jo pirmininkas. Keletą kartų lankėsi Lietuvoje. 1998 m. spalio 12 d. buvo apdovanotas Didžiojo Lietuvos Kunigaikščio Gedimino 2-ojo laipsnio ordinu.

REKLAMA

Susitikimo metu R. Durbinas (R. Durbin) domėjosi Lietuvos vidaus politika po Prezidento rinkimų. A. Brazauskas patikino senatorių, kad Lietuvos politika ir Vyriausybė išlieka stabili. Taip pat kalbėta apie Lietuvos ir JAV ekonominių ryšių skatinimą. Ministras Pirmininkas paprašė ir senatorius pažadėjo padėti kuo greičiau spręsti Lietuvos pripažinimo rinkos ekonomikos šalimi klausimą. Ministras Pirmininkas A. Brazauskas taip pat akcentavo, jog JAV turėtų palengvinti vizų išdavimo procedūras. R. Durbinas (R. Durbin) sutiko, kad palengvintos vizų išdavimo procedūros skatintų tarpusavio ryšius.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos ambasadoje Vašingtone A. Brazauskas taip pat susitiko su pagrindinių JAV lietuvių organizacijų vadovais: Algimantu Gečiu, Sauliumi Kupriu, Džonu Mankus (John Mankus), Rimu Česoniu, Jonu Urbonu ir Angele Nelsiene. Pokalbio metu aptarti išeivijai labiausiai rūpimi klausimai. Buvo pasikeista nuomonėmis, kokie darbai išeivijos lietuvių laukia po Lietuvos įstojimo į NATO organizaciją, kalbėta apie turizmo ir verslo skatinimą. JAV lietuviai siūlė Ministrui Pirmininkui apsvarstyti galimybę įsteigti konsulatą ekonomiškai stipriausioje valstijoje Kalifornijoje bei sukurti Lietuvos Vyriausybės ir išeivijos bendrai finansuojamą kultūrinių ryšių skatinimo programą JAV. Baigiantis pokalbiui, Ministras Pirmininkas padėkojo už paramą Lietuvai siekiant narystės NATO ir pakvietė į šiemet liepos 6-ąją Lietuvoje vyksiančius Karaliaus Mindaugo karūnavimo 750-ies metų jubiliejaus renginius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos ambasadorius JAV Vygaudas Ušackas už indėlį stiprinant transatlantinius ryšius ir pagalbą Lietuvai siekiant narystės NATO įteikė JAV lietuvių organizacijų vadovams Prezidento Valdo Adamkaus perduotus "NATO žvaigždės" medalius.

Vėliau Ministras Pirmininkas vienoje Vašingtono sinagogų dalyvaus Torų perdavimo ceremonijoje.

Penktadienį Ministras Pirmininkas su žmona Kristina Brazauskiene išskrenda į Floridą, kur aplankys Palm Byče naujose patalpose įsikūrusį Lietuvos Garbės konsulatą, kuriam vadovauja Stenlis Balzekas (Stenley Balzekas).

Po to Ministras Pirmininkas su žmona atostogaus Bahamose. Į Lietuvą Vyriausybės vadovas grįš vasario 15 d.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų