REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasarį turėjusio startuoti vokiečių ir olandų koprodiusuoto filmo "Getas" filmavimo pradžia nukeliama į balandžio pabaigą. Svarbiausia grafikų keitimo priežastis - pagrindinių vaidmenų aktorių sudėties keitimas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip sakė filmo režisierius Audrius Juzėnas, ilgiausiai užsitęsė derybos su garsiu ir brangiai atlyginamu amerikiečių aktoriumi Harvey Keiteliu, kuris turėtų vaidinti vieną iš pagrindinių filmo personažų - vokiečių patikėtinį, žydų tautybės Vilniaus geto valdytoją Jokūbą Gencą.

REKLAMA

Garsių filmų "Pianinas", "Blogas leitenantas", "Dūmai", "Telma ir Luiza" ir daugelio kitų žvaigždės Harvey Keitelio užsiprašytas honoraras gali keisti viso filmo sąmatą, tad režisierius linkęs šiam vaidmeniui kviestis žinomą vokiečių aktorių Joachimą Krolį, sukūrusį pagrindinius vaidmenis daugiau kaip 30-yje garsių režisierių filmų.

Kitą pagrindinį vaidmenį "Gete" - gestapo karininką Hansą Kitelį vaidins šiuo metu viena ryškiausių vokiečių kino žvaigždžių Moritzas Bleibtreu, lietuvių žiūrovams žinomas iš filmų "Eksperimentas", "Beldžiantis į rojaus vartus", "Bėk, Lola, bėk". Gražuolės Vilniaus geto teatro artistės Chajos vaidmeniui pakviesta vengrų aktorė Erika Morošan.

REKLAMA
REKLAMA

Vaidybinis filmas "Getas" pagal Izraelio rašytojo Jošua Sobolio scenarijų bus pirmoji lietuviška kooprodukcinė juosta kartu su vokiečiais ir olandais. Lietuvos indėlis į šio filmo biudžetą - 1 mln. Lt. Anot A. Juzėno, turint omenyje, kad žinomi užsienio aktoriai sutinka filmuotis už 200-400 tūkst. eurų honorarą, šis mūsų šalies indėlis - labai kuklus.

Iš lietuvių aktorių filme vaidins Vytautas Šapranauskas, Vaidotas Martinaitis, Andrius Žebrauskas, Eglė Mikulionytė, Adrija Čepaitė, Nelė Savičenko ir kt.

Rengiantis filmavimui, pasak A. Juzėno, amerikiečių pavyzdžiu pirmą kartą lietuvių kinematografijoje filmas yra "paišomas". Kartu su dailininku režisierius tarsi iš anksto atpasakoja filmą - nupiešia būsimus kadrus, susiplanuoja scenas, kad pradėjus filmavimą visi žinotų savo vietas, sparčiau vyktų filmavimo darbai. "Getas" bus filmuojamas Lietuvos rusų dramos teatre ir Vilniaus senamiestyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Numatoma būsimo filmo trukmė - apie 2 valandas. Režisierius tikisi, kad filmo pasaulinė premjera vyks jau šįmet - paraleliai Berlyne ir Vilniuje, kaip nurodyta koprodiuserių sąlygose.

"Getas" - dvyliktasis vaidybinio ir dokumentinio kino kūrėjo A. Juzėno filmas. Garsiausi šio režisieriaus filmai - "Rojuje irgi sninga", "Neatpažinti skraidantys objektai", "Fronto linija", įvertinti daugelyje tarptautinių kino festivalių.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų