REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas raštu kreipėsi į išrinktąjį Prezidentą ir Prezidento inauguracijos komisiją prašydamas atsisakyti planuojamo naikintuvų skrydžio virš Vilniaus miesto per inauguracijos iškilmes.

REKLAMA
REKLAMA

„Karinės galios demonstravimas šiandien yra netoleruotinas, atsižvelgiant į gana įtemptą padėtį pasaulyje, šiomis dienomis gyvenantį realios karo grėsmės akivaizdoje. Be to, tai atgyvenusi valstybės galių demonstravimo tradicija“,- rašoma A.Zuoko kreipimesi.

REKLAMA

Savo rašte Vilniaus meras atkreipia komisijos dėmesį į naikintuvų keliamą garsą, kuris akivaizdžiai įtakos vilniečių gyvenimo kokybę. Be to, tokių skrydžių metu labai sunku užtikrinti miesto saugumą. Tai patvirtina ir Krašto apsaugos ministerijos specialistai.

Unikalus Vilniaus senamiestis, įvertintas tarptautiniu mastu, taip pat įpareigoja ypatingai juo rūpintis. Naikintuvų keliama vibracija gali turėti neigiamos įtakos seniesiems pastatams.

Savo rašte Vilniaus meras pažadėjo suteikti reikiamą pagalbą kitiems planuojamiems iškilmių renginiams, kad inauguracijos iškilmės vyktų sklandžiai ir šventiškai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų