REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausios pasaulyje gamtinių dujų bendrovės "Gazprom" valdyba antradienį (02.25) patvirtino 2003 metų biudžetą ir investicijų planą, taip pat kaštų mažinimo programą. 2003 metų biudžeto planas buvo patvirtintas tiktai per trečiąjį valdybos susirinkimą.

REKLAMA
REKLAMA

Biudžeto tvirtinimo procesas buvo sulaikytas, nes vyriausybės pareigūnai, sudarantys "Gazprom" valdybos daugumą, ragino vadovybę dar labiau mažinti kaštus ir skaidriau tvarkyti korporacijos išlaidas.

REKLAMA

"Gazprom" biudžete numatyta, kad šiais metais įplaukos sudarys 1,04 milijardo rublių, o kapitalo išlaidos - 179,8 milijardo rublių.

Be to, buvo pritarta skolų už 193,2 milijardo rublių išmokėjimui. Pusė "Gazprom" skolų, kurių bendra suma sudaro apie 15 milijardų JAV dolerių, yra trumpalaikės skolos, kurių šiemet turi būti grąžinta už 6 milijardus JAV dolerių.

Praėjusią savaitę, siekdama pagerinti savo skolų poziciją, "Gazprom" itin sėkmingai išplatino 1,75 milijardo JAV dolerių vertės euroobligacijų emisiją. Šiais metais planuojamos skolinimosi apimtys sudarys 130 milijardų rublių. Kaštai per šiuos metus bus sumažinti maždaug 1,3 milijardo JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

"Gazprom" šaltiniai teigė, jog 25-27 proc. įplaukų iš euroobligacijų emisijos bendrovė planuoja panaudoti trumpalaikių skolų didžiausiam Rusijos bankui "Sberbank" išmokėjimui.

"Dėl to pirmiausia šiek tiek atpigs skolų aptarnavimas, o antra, skolos terminas bus priimtinesnis", - teigė šaltiniai.

Dar 5 milijardai rublių bus skirti kitų vidaus skoloms grąžinti. 10 milijardų rublių, šaltinių duomenimis, planuojama skirti kapitalo išlaidoms.

Tuo tarpu analitikai pareiškė nerimaują dėl ginčo tarp "Gazprom" vadovybės ir vyriausybės dėl 2003 metų biudžeto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Mes manome, jog "Gazprom", priimdamas verslo sprendimus, turėtų būti labiau nepriklausomas, tačiau tuo pačiu metu esame įsitikinę, kad vis didėjantis bendrovės vadovybės nepasitenkinimas dėl vyriausybės dalyvavimo bendrovės reikaluose yra nekonstruktyvus ir todėl keliantis rimtą nerimą", - teigiama "Alfa-Bank" tyrimo ataskaitoje.

“Reuters”-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų