REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministras Antanas Valionis ir kardinolas Audrys Juozas Bačkis pirmadienį (02.03) susitikime aptars pasirengimą mokslinei konferencijai, kurioje bus apžvelgiamas Lietuvos ir Šventojo Sosto bendradarbiavimas.

REKLAMA
REKLAMA

Kovo 3 dieną vyksianti mokslinė konferencija "Lietuva ir Šventasis Sostas: praeitis, dabartis, ateitis" skirta Lietuvos ir Šventojo Sosto diplomatinių santykių 80-mečiui bei pirmojo konkordato tarp šių valstybių 75-mečio sukakties paminėjimui.

REKLAMA

Konferenciją URM rengia kartu su Lietuvių katalikų mokslo akademija, Lietuvos istorijos institutu bei Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutu.

Kaip pranešė URM, ministro ir kardinolo susitikime taip pat bus aptartas Šventojo Sosto sekretoriaus santykiams su valstybėmis Jeano-Louis Taurano (Žano Lui Torano) vizitas kovo 2-6 dieną. Tai bus pirmasis sekretoriaus, kurio pareigos atitinka užsienio reikalų ministro, vizitas Lietuvoje.

A. Valionis ir A. J. Bačkis taip pat pasikeis nuomonėmis apie Lietuvos integraciją į Europos Sąjungą ir šiuo metu vykstančius debatus dėl organizacijos ateities.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų