REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo vasario 21 dienos “Garsų pasaulio įrašai” Lietuvoje pradeda rodyti naują Hugh Granto ir Sandros Bullock filmą "Įsimylėti per dvi savaites". Prieš premjerą siūlome išsamiau susipažinti su vienu populiariausių britų aktorių.

REKLAMA
REKLAMA

Jam 42-eji ir jis vienas. Jis neturi ne tik draugės, bet ir automobilio. Antroji bėda netrukus bus išspręsta. Jo draugas 12-metis Nicholas Houltsas, su kuriuo Hugh filmavosi juostoje "Gyvenimas pagal jį", sužinojęs, kad Hugh automobilis vis dar be ratų, nutarė romantikui padėti. Jis pradėjo pirkti Hugh Grantui visus įmanomus žurnalus apie automobilius. Atsikeršydamas aktorius pradėjo berniuką mokyti žaisti golfą. Gal tai ir privertė Hugh vis dažniau pagalvoti apie savo vaiką. "Tik kai grįžtu namo per Kalėdas, suprantu, kad jau norisi turėti šeimą", - pasakoja Hugh Grantas.

REKLAMA

Hugh Johnas Mungo Grantas gimė 1960 m. rugsėjo 9 d. Jo mama, kurią jis dievino ir kuri pernai mirė, buvo mokytoja, o tėvas - buvęs karininkas, įsitraukęs į gana pelningą kilimų verslą. Hugh tėvai buvo pakankamai turtingi, kad leistų sūnų į berniukų gimnaziją “Latymer School”. Čia jis laimėjo stipendiją, skiriamą gabiesiems. Vėliau talentingo jaunuolio laukė Oksfordas. Hugh Grantas studijavo meno istoriją. Jau universitete jis vis labiau įsitraukė į aktorystę. Būsimoji žvaigždė sukūrė savo trupę, vaidino keliuose televizijos projektuose. 1982 m. filme "Privileged" Hugh pastebėjo Williamo Morriso agentūra. Juos sužavėjo Granto talentas ir išvaizda. Nuo tos minutės jam nebeteko žvalgytis atgal - jo laukė šviesi ateitis. Ir tai nėra vien tušti žodžiai.

REKLAMA
REKLAMA

Siekti populiarumo buvo Granto tikslas. Kai jam buvo vos 12 metų, jis susižeidė veidą per regbio rungtynes. Tuo metu jis manė, kad su tokiu veidu atrodo labai seksualus. Kai žaizda užgijo, Hugh pirmiausia pagalvojo: "Po velnių, kas bus dabar?" Jis net ėmėsi skustuvo, kad "atstatytų seksualumą".

Nuo 1987-ųjų Hugh Grantas suvaidino daugelyje juostų. Viena iš jų - "Maurice". Už vaidmenį šiame filme aktorius pelnė Geriausio aktoriaus apdovanojimą Venecijos kino festivalyje. Tačiau pasaulinę šlovę jam atnešė 1994-ųjų hitai "Ketverios vestuvės ir vienerios laidotuvės" bei "Sirenos". Hugh Granto veidas puošė daugelio pasaulio žurnalų viršelius, jis buvo nuolat kviečiamas į televizijų pokalbių laidas, moterys kraustėsi dėl jo iš proto. Nemažesnį populiarumą pelnė ir Hugh Granto filmas "Devyni mėnesiai". Prieš pat jo premjerą nuskambėjo skandalas apie Hugh Grantą ir prostitutę, su kuria aktorius linksminosi automobilyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienoje amerikiečių TV laidoje Hugh dėl to gėdingai atsiprašinėjo savo draugės Liz Hurley. 1999-aisiais po keleto nelabai sėkmingų projektų ("Extreme Measures" ir kt.) Hugh suvaidino filme "Noting Hilas", kur jo partnere buvo žavioji Julia Roberts. Aktoriui vėl šypsojosi sėkmė - filmus "Bridžitos Džouns dienoraštis", "Gyvenimas pagal jį" pamatė tūkstančiai kino fanų.

Šiuo metu Hugh reklamuoja naujausią romantinę komediją "Įsimylėti per dvi savaites". Filme jis vaidina drauge su Sandra Bullock. Hugh Grantas čia - milijonierius, kuris šalia turi nepaprastą moterį, tačiau jos nepastebi. Ir tik tuo metu, kai ji nusprendžia išeiti iš darbo, turtuolis susimąsto.

REKLAMA

Jau nuo pat filmavimo pradžios Hugh, kuris tuo metu buvo vienišas, ir Sandrą, kurios irgi nesaistė jokie įsipareigojimai, lydėjo gandai apie neva tarp jų užsimezgusį romaną. Aktoriai nutarė tam nesipriešinti ir patys kurstė žurnalistų prasimanymus (o gal ir ne?). Jie dažnai vakarėliuose, kino apdovanojimuose pasirodydavo kartu ir suokdavo vienas kitam meilius žodelius. Anot Hugh Granto, jo partnerė filme Sandra Bullock jam labai primena buvusią draugę Elizabeth Hurley

Žurnalui NOW aktorius pasakojo: "Sandra yra nepaprastai žavi. Ji turi puikų humoro jausmą. Jei pasakydavau, kad kur nors vykstu savaitgaliui, jis man paruošdavo krepšį, pilną šokolado ir prezervatyvų. Ji nuolat rūpinosi mano sveikata". Į premjerą Londone Sandra Bullock ir Hugh Grantas irgi atvyko kartu. Žurnalistams ir vėl buvo peno paskaloms: ar filmo romanas persikėlė į gyvenimą? Hugh ir Sandra visą laiką akivaizdžiai flirtavo ir svaidė pikantiškus juokelius.

REKLAMA

Pora pozavo fotografams linksmai žaisdami, pokštaudami ir draugiškai bučiuodamiesi. 42 metų Hugh sakė, kad su Sandra norėtų suvaidinti dar viename filme, bet nežinia, ar ji sutiktų.

Hugh Grantas darosi vis jautresnis: "Filme pakanka vieno sentimentalaus epizodo ir galiu apsiverkti. O jei dar ten veikia vaikai arba gyvūnai..." Kad jis jautrus, akivaizdu. Per interviu Hugh Grantas nuolat kažką judina, ką nors varto rankose. "Kartais jaudinuosi visai be reikalo. Aš arba labai susijaudinu, arba labai atsipalaiduoju. Kartais rytais atsibundu taip įsiutęs, susierzinęs, kad nieko nenoriu matyti, bet jau pusryčiaudamas galiu būti gerai nusiteikęs ir abejingas smulkmenoms", - pasakoja Hugh Grantas, linkęs į kraštutinumus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į klausimą apie jo santykius su Elizabeth Hurley aktorius atsako paprastai: "Ir jai, ir jos kūdikiui Damianui linkiu visokeriopos sėkmės. Žmonės kalba, kad buvau jai geras ramstis sunkiausiomis gyvenimo akimirkomis, tačiau aš manau, kad toks, deja, nebuvau."

Apie moterų požiūrį į jo personą ir apie tai, kad moterys laiko jį tokiu vyru, kuriam neįmanoma atsispirti, Hugh Grantas sako: "Nesuprantu, kodėl taip yra. Aš - sekso simbolis? Tai visiška nesąmonė". Tačiau kai baigėsi interviu ir Hugh Grantas ėjo viešbučio koridoriumi, visos moterys lydėjo jį akimis. Kas ir ką sakytum, Hugh Grantas TAI turi. Ir, nors Hugh žaviai kuklus, tai jis pats puikiai žino.

GPI

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų