REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos ir Prancūzijos prezidentai, Vladimiras Putinas ir Žakas Širakas (Jacques Chirac), pirmadienį pakartojo esantys už taikų Irako konflikto sureguliavimą, o Didžiosios Britanijos premjeras Tonis Bleras (Tony Blair), atvykęs į neeilinį Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikimą, pareiškė, jog dauguma žmonių supranta, kad neįmanoma taikiai nuginkluoti Sadamo Huseino (Saddam Hussein).

REKLAMA
REKLAMA

Vakare per telefoninį pokalbį V. Putinas ir Ž. Širakas (Jacques Chirac) pabrėžė, kad tik Jungtinių Tautų Organizacijos (JTO) 1441-osios rezoliucijos "maksimalus išnaudojimas" gali duoti rezultatą, kuris tenkintų tarptautinę bendruomenę. Kremliaus spaudos tarnyba taip pat informavo, kad abu prezidentai patenkinti reagavo į palankų atgarsį, kurio iki šiol susilaukė jų nuostata dėl taikaus Irako krizės išsprendimo.

REKLAMA

Prieš tai Rusijos užsienio reikalų ministras Igoris Ivanovas irgi pritarė taikioms priemonėms. "Dar neišnaudotos visos politinės Irako klausimo išsprendimo galimybės", - Maskvoje jis pasakė po susitikimo su Brazilijos užsienio reikalų ministru Selsu Amorimu (Celso Amorim). Tarptautinė bendruomenė, pasak jo, turėtų bendradarbiauti ir daryti spaudimą Bagdadui, kad jis vykdytų JTO rezoliucijas.

Tuo tarpu Didžiosios Britanijos delegacija Briuselyje vykstančiame ES viršūnių susitikime pateikė rezoliucijos projektą, kuriame neatmetama karinės jėgos panaudojimo prieš Iraką galimybė. Panašios pozicijos, anot šaltinių, laikosi ir Danijos ministras pirmininkas Andersas Fogas Rasmusenas (Anders Fogh Rasmussen).

Prancūzija savo ruožtu siūlo stiprinti JTO ginkluotės inspektorių veiklą. Atvykęs į viršūnių susitikimą, Ž. Širakas (Jacques Chirac) davė aiškiai suprasti, kad jo šalis blokuotų antrosios JTO Saugumo Tarybos rezoliucijos, sankcionuojančios jėgos panaudojimą, priėmimą.

dpa-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų