REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinė prokuratūra atsisakė kelti baudžiamąją bylą buvusiam Valstybės saugumo departamento (VSD) darbuotojui Valerijui Saveljevui.

REKLAMA
REKLAMA

Vasario pradžioje dienraščio "Respublika" vyriausiasis redaktorius Vitas Tomkus kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydamas iškelti baudžiamąją bylą VSD darbuotojui, turėjusiam kontroversiškų kontaktų su buvusiu "Respublikos" žurnalistu Virginijumi Gaiveniu.

REKLAMA

V. Gaivenis ir V. Saveljevas praėjusią savaitę buvo apklausti prokuratūroje tiriant V. Tomkaus pareiškimą.

V. Tomkaus pareiškimą nagrinėjęs Generalinės prokuratūros prokuroras Česlovas Norinkevičius antradienį BNS sakė, kad prieita išvados, jog V. Saveljevo veiksmuose nėra nusikaltimo sudėties.

Prokuratūra nenustatė, kad buvęs VSD darbuotojas būtų padaręs nusikaltimą tarnybai - piktnaudžiavęs tarnyba, viršijęs tarnybinius įgaliojimus arba neatlikęs tarnybos pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

Pareiškime V. Tomkus rašė, kad V. Saveljevo ir V. Gaivenio pokalbio metu jis buvo apšmeižtas.

"Šmeižtas yra melagingų prasimanymų skleidimas, o V. Saveljevas, manau, buvo mažiausiai suinteresuotas žmogus, kad visas šitas reikalas būtų paviešintas, šmeižimu jo veiksmų įvertinti irgi negalima", - teigė prokuroras.

Dienraštis "Respublika" paskelbė, kad V. Saveljevas bandė verbuoti buvusį dienraščio žurnalistą, šiuo metu televizijos kanalu TV3 rodomos laidos "Abipus sienos" autorių V. Gaivenį, prašydamas kompromituojančių duomenų apie dienraštį ir bulvarinį leidinį "Vakaro žinios".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per televizijas buvo parodytas žurnalisto ir VSD darbuotojo susitikimo įrašas, kuriame girdėti, kad VSD darbuotojas prašo informacijos apie "Vakaro žinias" ir jų leidėjus bei užsimena, esą tokius nurodymus departamentas gavęs iš Prezidentūros.

M. Laurinkus pripažino, kad buvo nurodęs atitinkamų VSD padalinių vadovams tirti aplinkybes, kuriomis per "Vakaro žinias" buvo paskleisti gandai apie tariamą Vilniaus banko krizę.

Tačiau jis neigė davęs nurodymą rinkti kompromituojančią informaciją apie laikraščio leidėjus, o Prezidentas Valdas Adamkus pareiškė, kad įtarinėjimai pasikėsinimu į spaudos laisvę yra absurdiški ir įžeidžia jį asmeniškai.

Po tarnybinio patikrinimo V. Saveljevas buvo atleistas iš darbo.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų