REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžioji dauguma Lietuvos gyventojų mano, kad tokios valstybės kaip Irakas, kurios gamina ir platina masinio naikinimo ginklus, kelia pasauliui pavojų. Visiškai pritarią tokiam teiginiui per šį mėnesį atliktą viešosios nuomonės tyrimą atsakė 75,1 proc. apklaustųjų.

REKLAMA
REKLAMA

10,2 proc. apklaustųjų mano, kad tokios šalys kelia grėsmę kitoms valstybėms, bet ne Lietuvai, ir tik 5,4 proc. mano, kad toks pavojus neegzistuoja.

REKLAMA

Paklausti, kokią pagalbą Lietuva galėtų suteikti JAV, jei Irake kiltų karas, 35,5 proc. apklaustųjų atsakė, jog leisti naudotis Lietuvos oro erdve. 28,6 proc. mano, kad Lietuva galėtų pasiųsti nedideles specializuotas krovinių aptarnavimo ir karo medikų komandas, 6,8 proc. - pasiųsti specialiąsias pajėgas į konflikto rajoną.

26,7 proc. apklaustųjų mano, kad Lietuva galėtų prisijungti prie taikdariškų operacijų Irake pasibaigus galimam konfliktui ir 26,5 proc. apklaustųjų atsakė, kad Lietuva neturi suteikti jokios pagalbos.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimas taip pat parodė, kad diskusijose dėl galimų karo veiksmų Irake 28,7 proc. apklaustųjų pasitiki Jungtinėmis Tautomis, 18,4 proc. - NATO ir 15 proc. - Europos Sąjunga.

Vienodas skaičius apklaustųjų - po 14,5 proc. - pasitiki JAV ir Didžiąja Britanija, kurios ragina imtis ryžtingesnių antiteroristinių veiksmų prieš Irako diktatorių Saddamą Husseiną, ir Vokietiją bei Prancūziją, kurios mano, kad dar neišnaudotos visos taikios priemonės.

Kaimyninių valstybių Lenkijos, Latvijos ir Estijos pozicija diskusijose dėl galimų karo veiksmų Irake pasitiki 8,3 proc. apklaustųjų, Rusija - 7 proc. Iraku - 5 proc.

Apklausą Užsienio reikalų ministerijos užsakymu vasario 6-9 dieną atliko visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras "Vilmorus". Per tyrimą apklausta 1068 Lietuvos gyventojų nuo 18 metų 18-oje Lietuvos miestų ir 56 kaimuose.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų