REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus dalyvaus visuose išrinktojo prezidento Rolando Pakso inauguracijos iškilmių renginiuose, išskyrus oficialų priėmimą. Tai BNS pranešė Prezidento patarėjas Darius Kuolys, reaguodamas į antradienį (02.18) spaudoje paskelbtą informaciją, esą V. Adamkus nedalyvaus R. Paksui Seime duodant prezidento priesaiką.

REKLAMA
REKLAMA

"Valdas Adamkus dalyvaus visuose išrinktojo prezidento inauguracijos renginiuose, išskyrus priėmimą vakare, kuriame pagal tarptautinę praktiką rinkimų varžovas nedalyvauja", - sakė D. Kuolys.

REKLAMA

Kaip žinoma, ir R. Paksas, remdamasis kai kurių Vakarų šalių protokolo taisyklėmis, nedalyvavo Vasario 16-osios proga Prezidentūroje surengtame priėmime.

Vasario 26 dieną vyksiančios R. Pakso inauguracijos iškilmės prasidės Seime surengtu iškilmingu posėdžiu, kurio pagrindinis akcentas bus išrinktojo prezidento priesaika. Per posėdį, kuriame dalyvaus Lietuvos ambasadoriai užsienyje, visuomenės veikėjai, naujojo prezidento šeimos nariai, kalbas pasakys pirmasis Lietuvos Prezidentas po nepriklausomybės atkūrimo Algirdas Brazauskas, taip pat ir V.Adamkus.

REKLAMA
REKLAMA

Po priesaikos Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas R. Paksui įteiks Vytauto Didžiojo ordiną su aukso grandine. Tokį ordiną savo dekretu dar turės paskirti kadenciją baigiantis Prezidentas.

Per iškilmingą posėdį V. Adamkus paskelbs savo dekretą apie kadencijos pabaigą, o prisiekęs prezidentas - apie savo kadencijos pradžią. R. Paksui taip pat bus įteiktas simbolinis prezidento antspaudas.

Vėliau inauguracijos iškilmės persikels į Nepriklausomybės aikštę, kur prieš vidurdienį vyks karinių pajėgų rikiuotė ir paradas, skris trys Lietuvos Karinių oro pajėgų lėktuvai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po parado sostinės Arkikatedroje Bazilikoje bus aukojamos iškilmingos Mišios, pašventinta prezidento vėliava.

Iš Arkikatedros R. Paksas su palyda į priešais Prezidentūrą esančią S. Daukanto aikštę ateis pėsčiomis. Čia vyks Prezidentūros perėmimo ceremonija, bus nuleista V. Adamkaus prezidentavimo metu plazdėjusi prezidento vėliava ir iškelta naujojo prezidento vėliava.

Inauguracinės komisijos atstovų teigimu, po Prezidentūros Baltojoje salėje įvyksiančio Prezidentūros perdavimo ir priėmimo akto pasirašymo V. Adamkus sės į automobilį ir išvažiuos pro susirinkusius žmones.

REKLAMA

Paskui S. Daukanto aikštėje R. Paksas pasakys kalbą tautai. Aikštėje turėtų dalyvauti visų Lietuvos miestų ir miestelių atstovai su savo vėliavomis.

19 val. Prezidentūroje vyks priėmimas R. Pakso ir jo žmonos Laimos vardu. Jame dalyvaus Lietuvos ambasadoriai bei užsienio diplomatinių atstovybių Vilniuje vadovai, Seimo, Vyriausybės nariai. Iš viso į priėmimą pakviesta apie 400 žmonių, tarp kurių bus ir R. Pakso draugai bei artimieji.

Galutinę inauguracijos iškilmių programą ketina pristatyti šį trečiadienį.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų