REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išrinktojo prezidento Rolando Pakso administracijoje dirbsiantys Liberalų demokratų partijos (LDP) nariai turės sustabdyti savo narystę partijoje. Tokį sprendimą priėmė antradienį (02.04) posėdžiavusi LDP valdyba. R. Paksas yra LDP įkūrėjas ir jai vadovavo iki sausio mėnesio, kai buvo išrinktas šalies vadovu.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS sakė R. Pakso atstovas spaudai Aidas Petrošius, Prezidentūroje dirbsiantys LDP nariai turės pasitraukti iš partijos valdymo organų ir sustabdyti savo narystę partijoje tam laikui, kurį jie dirbs prezidento administracijoje.

REKLAMA

"Šį sprendimą padiktavo nuomonė, kad taip bus lengviau partijai funkcionuoti ir siekti savo tikslų, taip pat - ir pergalės Seimo rinkimuose", - sakė A. Petrošius.

Kol kas neaišku, kiek partija neteks narių, tačiau R. Pakso aplinka leidžia suprasti, kad naujoje Prezidentūros komandoje dirbs Alvydas Medalinskas, Dalia Kutraitė-Giedraitienė, Gintaras Šurkus, Remigijus Ačas ir galbūt Dailis Barakauskas. Dabar jie - išrinktojo prezidento įgaliotiniai.

REKLAMA
REKLAMA

D. Barakauskas, A. Medalinskas ir D. Kutraitė-Giedraitienė yra Liberalų demokratų frakcijos Seime nariai, pastaroji - ir partijos pirmininko pavaduotoja.

Verslininkas R. Ačas taip pat yra Liberalų demokratų partijos pirmininko pavaduotojas, o oreivis G. Šurkus ir D. Barakauskas - partijos valdybos nariai.

Libdemų valdybos narė yra ir pakviesta į išrinktojo prezidento komandą Valstybinės medicininio audito inspekcijos prie Sveikatos apsaugos ministerijos direktorė Vitalė Vinickienė, kuri tikisi tapti patarėja sveikatos apsaugos klausimais.

A. Petrošiaus teigimu, naujoji Prezidentūros sudėtis bus pristatyta visuomenei prezidento inauguracijos, vyksiančios vasario 26 dieną, išvakarėse, tačiau, BNS žiniomis, tai gali būti padaryta jau kitą savaitę.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų