REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar bus keliama baudžiamoji byla dėl galimai neteisėtos Valstybės saugumo departamento (VSD) veiklos, Generalinė prokuratūra turi nuspręsti per 10 dienų. Pasak Generalinės prokuratūros atstovo spaudai, terminas skaičiuojamas nuo vasario 4-osios, kai dienraščio "Respublika" vyriausiasis redaktorius Vitas Tomkus kreipėsi į prokuratūrą.

REKLAMA
REKLAMA

V. Tomkus teigia manąs, kad VSD darbuotojo Valerijaus Saveljevo veikloje yra nusikalstamo šmeižimo požymių.

REKLAMA

"2003 metų vasario 3 dieną TV3 laidoje "Abipus sienos" žurnalisto Virginijaus Gaivenio parengtame reportaže Valstybės saugumo departamento darbuotojas Valerijus Saveljevas be jokio įstatyminio pagrindo kurstė žurnalistą Virginijų Gaivenį rinkti bet kokią mane, Vitą Tomkų, kompromituojančią medžiagą, minėdamas, kad tai jis daro "VSD vadovų nurodymu". Pokalbyje su žurnalistu jis mane apšmeižė", - teigia V. Tomkus.

Kaip rašoma "Respublikoje", pareiškimo kopijas V. Tomkus antradienį įteikė ir kadenciją baigiančiam Prezidentui Valdui Adamkui bei išrinktajam prezidentui Rolandui Paksui.

REKLAMA
REKLAMA

Anot "Respublikos" vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojo Frederiko Jansono, Valstybės saugumo departamentas yra atskaitingas prezidento institucijai, todėl manoma, kad valstybės vadovams turėtų būti įdomus Generalinės prokuratūros tyrimas dėl neteisėtos saugumiečių veiklos.

"Respublika" praėjusią savaitę pranešė, kad su buvusiu dienraščio žurnalistu V. Gaiveniu susitikęs VSD pareigūnas Valerijus Saveljevas bandė surinkti kompromituojančios informacijos apie "Respublikos" grupės leidinius. Dienraštyje teigta, kad VSD darbuotojas tokio nurodymo iniciatyvą priskyrė Prezidentūrai.

Netrukus po to Prezidentas V. Adamkus ir VSD generalinis direktorius Mečys Laurinkus kategoriškai paneigė tokią informaciją. VSD pradėjo tarnybinį patikrinimą. Tačiau kurie politikai jau pareiškė abejonių, ar VSD pareigūnai gali pateikti nešališkas išvadas.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų