REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nusikaltimais įtariamas Kauno miesto savivaldybės tarybos narys Enrikas Daktaras teismo sprendimu išleistas į laisvę. Tokį sprendimą ketvirtadienį (06.26) priėmė Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas, pakeitęs E. Daktarui kardomąją priemonę ir paskyręs namų areštą. Sprendimas priimtas po to, kai Vilniaus apygardos teismas patenkino E. Daktaro skundą dėl suėmimo.

REKLAMA
REKLAMA

21 metų E. Daktarui nurodyta būti namuose nuo 19 val. vakaro iki 7 val. 30 min. ryto ir uždrausta matytis su kitais toje pat byloje įtariamais asmenimis. Išėjęs iš teismo salės jaunuolis žurnalistams teigė būtinai sugrįšiąs į miesto tarybą ir toliau "dirbsiąs žmonėms", nes dienos metu jo laisvė nėra suvaržyta.

REKLAMA

Naujoji Kauno valdžia yra pareiškusi, kad per Lietuvos laisvės sąjungos sąrašą išrinktas į tarybą, mandato E. Daktaras neteks tik tuomet, jei bus teismo pripažintas kaltu.

E. Daktaras yra įtariamas neteisėtu narkotikų įgijimu, narkotikų kontrabanda ir suklastotų pinigų platinimu. Tokiais pat nusikaltimais įtariami ir balandį kartu su E. Daktaru Kaune sulaikyti Mindaugas Česonis, Nerijus Šaronas ir Rimantas Daktaras. R. Daktaras yra E. Daktaro dėdė - tėvo netikras brolis.

REKLAMA
REKLAMA

Keturis kauniečius Lietuvos teisėsaugos pareigūnai sulaikė per bendrą tarptautinę operaciją su JAV specialiosiomis tarnybomis, kurią surengė Valstybės saugumo departamentas (VSD), Vilniaus apygardos prokuratūra ir Greitojo reagavimo rinktinė "Aras" .

Manoma, kad jaunuoliai iš Lietuvos į JAV greituoju paštu išsiuntė nemažus kiekius metamfetamino ir keliasdešimt tūkstančių netikrų JAV dolerių.

JAV pareigūnai savo šalyje sulaikė kelis asmenis, kurie bandė realizuoti suklastotą valiutą ir sintetines narkotines medžiagas, gautas iš sulaikytųjų Kaune.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sulaikytasis E. Daktaras yra Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetu tituluojamo Henriko Daktaro, pravarde Henytė, sūnus. Jis studijuoja Kauno technologijos universiteto Elektrotechnikos fakultete ir yra išrinktas į Kauno miesto tarybą.

E. Daktaro apsisprendimą dalyvauti politiniame gyvenime rėmė Seimo narys Vytautas Šustauskas, kurio vadovaujamos Lietuvos laisvės sąjungos sąraše miesto tarybos nariu ir buvo išrinktas E. Daktaras.

Sulaikytųjų asmenų nusikalstamos veiklos tyrimą atlieka Vilniaus apygardos prokuratūra.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų