REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį (06.26) surengus pakartotinius rinkimus, Šiaulių miesto meru išrinktas socialdemokratas Vytautas Juškus.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS sakė Šiaulių miesto savivaldybės atstovė spaudai Jūratė Rauduvienė, už 60 metų V. Juškų balsavo 26 tarybos nariai iš 30 posėdyje dalyvavusių. Šiaulių miesto tarybą sudaro 31 narys.

REKLAMA

V. Juškus - buvęs Seimo narys, pastaruoju metu dirbo Šiaulių apskrities Mokesčių inspekcijos viršininku.

Buvęs Šiaulių miesto meras socialdemokratas Vaclovas Volkovas, kurio prieš savaitę dviem bandymais nepavyko perrinkti miesto meru, atsiėmė savo kandidatūrą į mero kėdę.

Socialdemokratai tuomet į mero postą iškėlė V. Juškų, kurio kandidatūra, pasak J. Rauduvienės, buvo priimtina opozicijai.

Valdančiąją daugumą Šiaulių miesto taryboje sudaro 16 tarybos narių - 9 socialdemokratai, 2 socialliberalai, 3 liberaldemokratai bei 2 Tėvynės sąjungos nariai.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių apygardos administracinis teismas prieš porą savaičių nusprendė, kad balandžio pradžioje Šiaulių miesto meru socialdemokratas Vaclovas Volkovas buvo išrinktas neteisėtai, ir panaikino miesto tarybos sprendimus dėl mero išrinkimo ir dviejų jo pavaduotojų paskyrimo.

Rinkimus užprotestavo centristai ir liberalai, nes juose dalyvavo Šiaulių apskrities viršininko pavaduotojas.

Konstitucinis Teismas išaiškino, kad tarybos nariai negali būti parlamentarai ir apskričių viršininkai. Remdamasis šiuo Konstitucinio Teismo išaiškinimu, Šiaulių apygardos teismas V. Volkovo išrinkimą pripažino neteisėtu.

Šiaulių mero rinkimuose praėjusį ketvirtadienį į šį postą buvo iškeltas vienintelis kandidatas - V. Volkovas, tačiau tam, kad jis būtų perrinktas meru, pritrūko 2 tarybos balsų.

Dar kartą balsuojant po nedidelės pertraukos socialdemokratui iki minimalios persvaros pritrūko vieno balso.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų