REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos administracinis teismas penktadienį turėtų paskelbti savo sprendimą dėl balandžio 9-ąją surengtų Vilniaus mero rinkimų teisėtumo. Po praėjusią savaitę paskelbto Konstitucinio Teismo nutarimo prognozuojama, kad mero Gedimino Paviržio ir jo pavaduotojo Juozo Imbraso rinkimai bus paskelbti neteisėtais.

REKLAMA
REKLAMA

Konstitucinis Teismas konstatavo, jog šių metų sausį Seimo priimtos Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo nuostatos, leidusios iki ateinančios kadencijos Savivaldybių tarybų rinkimų derinti ir valstybės valdžios, ir vietos savivaldos atstovų mandatus, prieštarauja Konstitucijai.

REKLAMA

Šių metų balandžio 9 dieną įvykusiame Vilniaus miesto tarybos pirmajame posėdyje, kai meru buvo išrinktas Gediminas Paviržis, Vasilijus Fiodorovas, Sergejus Orechovas ir Eduardas Šablinskas dalyvavo būdami Seimo nariais, o G. Paviržis ir Zbignevas Balcevičius - Vilniaus apskrities viršininku ir Vilniaus apskrities viršininko pavaduotoju. Be to, G. Paviržis rinkimų dieną formaliai dar buvo ir Vilniaus apskrities viršininkas, nes Vyriausybės nutarimas dėl jo atleidimo iš pareigų dar nebuvo paskelbtas "Valstybės žiniose".

REKLAMA
REKLAMA

Naujuoju Vilniaus meru išrinktas socialdemokratas G. Paviržis ir pirmasis jo pavaduotojas liberalas demokratas Juozas Imbrasas beveik negalėjo eiti pareigų, nes jų įgaliojimus po opozicijos atstovų kreipimosi sustabdė Vilniaus apygardos administracinis teismas. Nagrinėjant skundą, buvo kreiptasi į Konstitucinį Teismą.

Numanomo administracinio teismo sprendimo išvakarėse G. Paviržis parašė atsistatydinimo pareiškimą.

Socialdemokratai su kitais šį merą palaikiusios partijų koalicijos nariais ketvirtadienį pradėjo rinkti parašus, kad ateinantį trečiadienį būtų sukviestas Vilniaus miesto tarybos posėdis. Jame turėtų būti svarstomas G. Paviržio atsistatydinimo pareiškimas, o jį patenkinus - renkamas naujas meras.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų