REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienintelis gyvas likęs Medininkų žudynių liudininkas Tomas Šernas nuogąstauja dėl savo ir savo šeimos narių gyvybių. Jis interviu dienraščiui "Lietuvos rytas" sakė, kad atpažinęs numatomą Latvijai išduoti buvusį sovietų milicijos specialaus būrio OMON narį Igorį Gorbaną kaip vieną Medininių žudynių dalyvių, jis užsitraukė smogikų neapykantą.

REKLAMA
REKLAMA

"Šeima, artimieji, giminės su ta baime ir gyvena", - sakė jis, pridurdamas, kad "nėra paprasta gyventi su invalidumo našta ir tuo pačiu matu būti pavojingu liudytoju".

REKLAMA

"O dabar dar užsitraukiau prokurorų ir politikų nemalonę", - pabrėžė žudynių liudininkas. .

Pasak dienraščio, šalia T.Šerno nuolat sukinėjasi asmens sargybinis, tačiau pats T.Šernas abejoja, ar apsauga padėtų, jei iškiltų grėsmė jo ir šeimos narių gyvybei.

Dienraščiui "Respublika" jis tvirtino, kad dabar turįs bijoti ne tik omonininkų, bet ir prokurorų.

"Kiek supratau, esu jų nemalonėje. Išeina, esu kaltas, kad pažinau tą žmogų", - kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Nors T.Šernas teigia per akistatą atpažinęs I.Gorbaną kaip vieną iš žudynių dalyvių, generalinis prokuroras Antanas Klimavičius Seime ketvirtadienį pareiškė, kad jis nedalyvavo žudant Lietuvos pareigūnus Medininkų pasienio poste 1991 metais.

A.Klimavičius pareiškė, jog surengus atpažinimo procedūrą T.Šernas savo parašu negalėjo patvirtinti, jog I.Gorbanas tikrai dalyvavo žudynėse.

Be to, Generalinės prokuratūros prokuroras Algimantas Kliunka interviu LNK suniekino T.Šerno teiginius, kad jis atpažino žudynių dalyvį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

I.Gorbanas turėtų būti perduotas Latvijai iki birželio 10 dienos. Latvijoje jam yra pateikti kaltinimai įvykdžius valstybinius nusikaltimus.

Interpolo ieškomą I.Gorbaną pernai sulaikė Lietuvos pasieniečiai pasienyje su Rusijos Kaliningrado sritimi.

Lietuvos teismas buvo leidęs jį suimti iki birželio 21 dienos, tačiau dar gegužės pabaigoje prokuratūros prašymu suėmimą Medininkų byloje panaikino, atverdamas kelią jo išdavimui Latvijai.

Žiniasklaidos pranešimai apie sprendimą perduoti Latvijai buvusį sovietų smogiką, kurį esą atpažino vienintelis žudynių liudininkas, sukėlė T.Šerno ir politikų pasipiktinimą.

Tiriant bylą buvo nustatyta, kad 1991 metais naktį iš liepos 30-osios į 31-ąją septynis Lietuvos muitininkus ir policininkus nušovė ir vieną sunkiai sužeidė būtent sovietų OMON būrio smogikai.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų