REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dviem bandymais ketvirtadienį (06.19) nepavykus Šiaulių miesto meru perrinkti socialdemokrato Vaclovo Volkovo, pakartoti rinkimų procedūrą rengiamasi po savaitės.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių miesto savivaldybės atstovė spaudai Jūratė Rauduvienė BNS sakė, kad pakartotiniai mero rinkimai numatyti birželio 26 dieną.

REKLAMA

Šiaulių apygardos administracinis teismas praėjusią savaitę nusprendė, kad balandžio pradžioje Šiaulių miesto meru socialdemokratas Vaclovas Volkovas buvo išrinktas neteisėtai, ir panaikino miesto tarybos sprendimus dėl mero išrinkimo ir dviejų jo pavaduotojų paskyrimo.

Rinkimus užprotestavo centristai ir liberalai, nes juose dalyvavo Šiaulių apskrities viršininko pavaduotojas.

Konstitucinis Teismas išaiškino, jog tarybos nariai negali būti parlamentarai ir apskričių viršininkai. Remdamasis šiuo Konstitucinio Teismo išaiškinimu, Šiaulių apygardos teismas V. Volkovo išrinkimą pripažino neteisėtu.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių mero rinkimuose ketvirtadienį į šį postą buvo iškeltas vienintelis kandidatas - V. Volkovas, tačiau tam, kad jis būtų perrinktas meru, pritrūko 2 tarybos balsų.

Už V. Volkovą balsavo 14 tarybos narių, tačiau tam, kad būtų išrinktas meras, reikėjo daugiau kaip pusės tarybos narių balsų - t.y. ne mažiau kaip 16. Šiaulių miesto tarybą sudaro 31 narys, o balsavime dalyvavo 29 nariai.

Valdančiąją daugumą Šiaulių miesto taryboje iki šiol sudarė 16 tarybos narių - 9 socialdemokratai, 2 socialliberalai, 3 liberaldemokratai bei 2 Tėvynės sąjungos nariai.

BNS duomenimis, V. Volkovo kandidatūros nepalaikė konservatoriai.

Dar kartą balsuojant po nedidelės pertraukos socialdemokratui iki minimalios persvaros pritrūko vieno balso.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų