REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Baltarusiją ir atgal penkis kartus per dieną kursuojantis traukinys Gudagojis - Vilnius tapo kontrabandos gabenimo priemone ant bėgių.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), ankstyvą ketvirtadienio (06.19) rytą Vilniaus rinktinės Kenos užkardos pasieniečiai, patikrinę iš Baltarusijos atvykstantį traukinį, vieno iš vagonų sienose ir lubose aptiko paslėptus 120 pakelių įvairių rūšių kontrabandinių cigarečių.

REKLAMA

Maždaug 10 val. kitame šiuo maršrutu į Lietuvą įvažiavusio traukinio vagono lubose ir sienų ertmėse pareigūnai surado 15 litrų įvairių alkoholinių gėrimų ir 30 pakelių cigarečių. Penktadienį, maždaug 5 val. ryto, šiame traukinyje aptikti paslėpti dar 7 litriniai buteliai rusiškos degtinės.

Visais atvejais niekas iš traukiniu vykusių keleivių neprisipažino esąs kontrabandos šeimininkas. Cigaretės ir alkoholis perduoti Kenos muitinės pareigūnams.

REKLAMA
REKLAMA

Neseniai įsteigtos Kenos užkardos pareigūnų teigimu, šis traukinys tapo alkoholio ir cigarečių kontrabandininkų pamėgta transporto priemone, vykstančia labai parankiu maršrutu. Vien pasieniečiai šiemet išaiškino apie dvi dešimtis atvejų, kai šio maršruto traukiniu iš Baltarusijos buvo bandoma nelegaliai gabenti vagonuose paslėptą alkoholį ir cigaretes.

Iš Vilniaus atvykęs keturių vagonų traukinys Baltarusijos pasienio miestelyje Gudagojyje stovi tik 30 minučių, tačiau kontrabandininkai per tą laiką netrukdomi ir nesislapstydami sugeba atsukti vagonų lubose esančius šviestuvus, į lubų ertmes, vagono sienas sudėti butelius su degtine, cigaretes, ir vėl šviestuvus prisukti.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų