REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį pasirašė parlamento priimtus įstatymus dėl Lietuvos ir Rusijos valstybės sienos ir dėl išskirtinės ekonominės zonos ir kontinentinio šelfo Baltijos jūroje atskyrimo sutarčių ratifikavimo.

REKLAMA
REKLAMA

Tai pranešė Rusijos prezidento spaudos tarnyba. Sutartys įsigalios apsikeitimo ratifikaciniais raštais dieną.

REKLAMA

1997-ųjų spalį tuometinių Lietuvos ir Rusijos prezidentų Algirdo Brazausko ir Boriso Jelcino pasirašytas valstybių sienos sausumoje ir Baltijos jūroje sutartis Lietuvos Seimas ratifikavo po dvejų metų, tačiau Rusija keletą metų delsė tai padaryti dėl politinių motyvų.

Rusija, tardamasi dėl supaprastinto savo piliečių tranzito per Lietuvą į Kaliningradą, buvo įsipareigojusi ratifikuoti sienos sutarčių paketą bei pasirašyti readmisijos sutartį su Lietuva.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos parlamento žemieji rūmai - Valstybės Dūma - sutartis ratifikavo gegužės 21 dieną, parlamento aukštieji rūmai - Federacijos Taryba - gegužės 28-ąją.

Naujoji tranzito tvarka, sudaryta po Lietuvos, Europos Sąjungos ir Rusijos tarpusavio konsultacijų, jau patvirtinta ES ir įsigalios nuo liepos 1 dienos.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų