REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miestas dar mažiausiai dviem savaitėms lieka be valdžios - trečiadienį abiem kandidatams į merus pasiekus lygiąsias, merą bus mėginama išrinkti birželio pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalų centro sąjungos lyderiui Artūrui Zuokui ir socialdemokratui Gediminui Paviržiui per mero rinkimus surinkus po 25 balsus, miesto tarybos nariai tokiu pat rezultatu balsavo dėl dviejų savaičių pertraukos rinkimuose.

REKLAMA

Pritarimą A.Zuoko šalininkų siūlymui naujus rinkimus rengti po dviejų savaičių nulėmė tarybos posėdžio pirmininko konservatoriaus Algirdo Čiučelio balsas. 65-erių metų A.Čiučelis posėdžiui pirmininkavo, nes yra vyriausias amžiumi Vilniaus miesto tarybos narys.

Pasak A.Zuoko, pertrauką rinkimuose reikia išnaudoti naujos, platesnės koalicijos sostinės taryboje suformavimui.

"Be koalicijos išplėtimo neįmanoma mieste suformuoti stabilios valdžios. Turime padėti savo ambicijas į šalį ir susitarti dėl plačios koalicijos", - sakė A.Zuokas.

REKLAMA
REKLAMA

BNS žiniomis, A.Zuoką remianti liberalų ir konservatorių koalicija siūlė konkurentams pakartotinai rinkti merą dar trečiadienį, nuvežant balsavimo urną akis besigydančiam ir todėl rinkimuose nedalyvavusiam miesto tarybos nariui Tadeušui Filipovičiui, tačiau G.Paviržio šalininkai su tuo nesutiko.

T.Filipovičius į Vilniaus miesto tarybą yra išrinktas kaip Lenkų rinkimų akcijos, remiančios G.Paviržį, atstovas, tačiau neseniai perėjo A.Zuoko stovyklon.Socialdemokratas Rimantas Vaitkus siūlė kitiems G.Paviržį remiančios koalicijos partneriams pasvarstyti, ar jų koalicijos sutartis tebegalioja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

BNS žiniomis, iš G.Paviržį remiančios koalicijos gali pasitraukti socialliberalai, ir tai galėtų nulemti A.Zuoko pergalę.

G.Paviržį į merus pasiūlė penkių partijų koalicija, kuriai priklauso Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA), Lietuvos socialdemokratų partija, Liberalų demokratų partija, Lietuvos rusų sąjunga ir Naujoji sąjunga (socialliberalai).

Bevaldystė Vilniaus mieste tęsiasi jau du mėnesius. Balandžio pradžioje vykusiuose mero rinkimuose A.Zuokas pralaimėjo G.Paviržiui, tačiau vėliau teismas rinkimų rezultatus paskelbė negaliojančiais, nes juose dalyvavo ir trys į tarybą išrinkti Seimo nariai.

REKLAMA

Praėjusių metų pabaigoje Konstitucinis Teismas išaiškino, jog Seimo nario mandatas nėra suderinamas su savivaldybės tarybos nario mandatu. Po šių rinkimų trys balsavime dalyvavę Seimo nariai - Vladimiras Orechovas, Vasilijus Fiodorovas ir Eduardas Šablinskas - atsisakė tarybos nario mandatų.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų