REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien “Spaudos klube” - skandalingai pagarsėjęs dokumentinis filmas “Kelyje į Europą” bei diskusija apie euroderybų užkulisius. “Kelyje į Europą” - danų susuktas dokumentinis filmas apie Europos Sąjungos valdžios užkulisius. Šis istorinis filmas parodo niekada nematytus Europos lyderių veidus lemiamų derybų dėl naujų ES narių priėmimo metu.

REKLAMA
REKLAMA

Filmas sukėlė tarptautinius debatus ir lėmė Danijos ministro pirmininko ir jo kolegų Prancūzijoje bei Vokietijoje santykių krizę.

REKLAMA

“Kelyje į Europą” rodomi Danijos ministras pirmininkas ir ES pirmininkas Andersas Foghas Rasmussenas, vedantis ES plėtros derybas.

Šis dokumentinis filmas atskleidžia tikrąjį ES vadovų požiūrį į Turkijos paraišką narystei. Mes galime išvysti, kas vyko prieš ir po Turkijos vyriausybės susitikimo su ES, kaip šis klausimas aptariamas įtakingiausiame pirmininkaujančių rate.

Mes galime pamatyti, kaip Danijos užsienio reikalų ministras Peras Stigas Molleris informuoja ministrą pirmininką apie Vokietijos poziciją dėl Turkijos paraiškos. Galime išgirsti, kad Vokietijos užsienio reikalų ministras Joscka Fisheris teigia, jog Turkija niekada nesugebės tapti tikrąją nare. Ir sužinome, kaip iš tikrųjų nusprendžiama, ką pasiūlyti Turkijai.

REKLAMA
REKLAMA

Filme galima pamatyti desperatišką Lenkijos ministrą pirmininką, kurio vyriausybė yra ant bedugnės krašto, įniršusį prezidentą Putiną, netikėtai užkluptą apšaukiant žurnalistus “banditais”, ir Vokietijos kanclerį, kovojantį už ES žemės ūkio subsidijų reformavimą.

Filmas pirmą kartą rodomas Lietuvoje.

Laidoje šio filmo pagrindu bus kalbama apie euroderybų užkulisius, apie tai, kas pasiekia piliečius ir kas lieka užkulisiuose.

Tiesioginę “Spaudos klubo” laidą žiūrėkite per Lietuvos televiziją 21.00 val.

Laidos autorius ir vedėjas - Audrius Siaurusevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų