REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus "Žalgirio" futbolininkai sekmadienį savo aikštėje sužaidė lygiosiomis 1:1 (0:0) Europos klubų "Intertoto" taurės pirmojo etapo pirmąsias rungtynes su švedų "Oergryte IS" ir norėdami patekti į kitą etapą, svečiuose privalės pelnyti bent įvartį.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniečiai pirmavo po 56 min. Andrejaus Šilos realizuoto 11 m baudinio, tačiau 83 min. po vartininko Pavelo Leuso klaidos švedų puolėjas Mvila Boidas (Mwila Boyd) rezultatą išlygino.

REKLAMA

Antrajame kėlinyje žalgiriečiai rungtyniavo kur kas aktyviau nei varžovai ir turėjo net kelias dėkingas progas įvarčiams, tačiau jų neišnaudojo ir buvo skaudžiai nubausti.

"Nors švedų gretose nebuvo poros pagrindinių žaidėjų, manau, kad sužaidėme gerai," - po rungtynių teigė "Žalgirio" treneris Eugenijus Riabovas. - "Buvom išanalizavę jų žaidimą, todėl tikėjausi sunkesnių rungtynių, didesnio spaudimo. Labai gaila, kad eilinį kartą mus nuvylė vartininkas. Tokioje situacijoje Leusas privalėjo išmušti kamuolį, o ne gaudyti jį."

REKLAMA
REKLAMA

E. Riabovas pripažino, kad galutinis rezultatas jį nuliūdino, nes net ir minimali pergalė, nepraleidus nė vieno įvarčio, būtų buvusi nebloga atsarga prieš rungtynes išvykoje.

"Tačiau visko dar gali būti. Švedijoje irgi žaisime dviem puolėjais," - teigė treneris.

Jau 4 minutę švedai galėjo įmušti įvartį, tačiau po kampinio Christiano Hembergo smūgiuotą kamuolį nuo vartų linijos išmušė Andrejus Sorokinas.

Kėlinio viduryje netikėtai prireikė medikų pagalbos, tačiau ne aikštėje, o linijos teisėjui portugalui Seržijui Lakrua (Sergio Lacroix), kurį ištiko epilepsijos priepuolis. Arbitrą išvežė greitosios pagalbos automobilis, o jo vietą užėmė lietuvis Edmundas Vencius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki pertraukos aikštėje vyko vangokas žaidimas, ir apie 500 žiūrovų pavojingų momentų neišvydo.

Tačiau antrojo kėlinio pradžioje šeimininkai perėmė iniciatyvą. pavijingai smūgiavo Virmantas Lemežis, o 56 min. švedų gynėjas baudos aikštelėje neleistinai sulaikė Mindaugą Grigalevičių, ir teisėjas paskyrė 11 m baudinį, švedą dar ir įspėjęs.

A. Šilos smūgis buvo tikslus - 1:0.

Pajutę, kad varžovai nėra tokie baisūs, vilniečiai žaidė dar aktyviau. Žaidimą gerokai pagyvino latvis Erikas Pelcis, kelis kartus pavojingai prasiveržęs į baudos aikštelę, bet jo baigiamieji smūgiai buvo netikslūs.

REKLAMA

67 min. švedų vartininkas atrėmė ne tik E. Pelcio, bet Dainiaus Saulėno smūgius, o po dviejų minučių M. Grigalevičius iš 8 metrų nepataikė į vartus. Po to vėl buvo E. Pelcio prasiveržimas kairiuoju kraštu ir netikslus perdavimas, bei ginčytinas griuvimas baudos aikštelėje, už kurį antrasis baudinys nebuvo skirtas.

Nesėkmė ištiko po aukšto perdavimo į baudos aikštelę, kai Pavelas Leusas kovoje su varžovu nepagavo kamuolio, ir šis atiteko ką tik aikštėje pasirodžiusiam M. Boidui, kuris jį pasiuntė jau į tuščius vartus.

Atsakomasis mačas įvyks šeštadienį 15 val. Geteborge.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų