REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Niujorkui atstovaujanti senatorė Hillary Rodham Clinton (Hilari Rodam Klinton), kurios atsiminimų knyga apie gyvenimą Baltuosiuose rūmuose pasirodo šią savaitę, sekmadienį atmetė galimybę dalyvauti 2008-ųjų prezidento rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmąją kadenciją dirbanti senatorė žurnalui "Time" ir televizijai "ABC News" davė atskirus interviu, kurių metu sakė neplanuojanti 2008 metais siekti aukščiausio šalies posto.

REKLAMA

"Neketinu ir neplanuoju siekti (prezidento posto)", - ABC sakė H.Clinton.Pasak senatorės, jai malonios kalbos, jog ji gali mesti tokį iššūkį, ir ji tikisi, jog tai paskatins moteris siekti šio tikslo.

Pirmadienį knygynuose pasirodo H.Clinton, kurios vyras Billas Clintonas (Bilas Klintonas) prezidentu buvo išrinktas 1992 metais, atsiminimų knyga "Gyvoji istorija" (Living History). Joje rašoma ir apie Monicos Lewinsky (Monikos Levinski) skandalą, bet didžiausias dėmesys skiriamas senatorės politinei ateičiai.

REKLAMA
REKLAMA

H.Clinton jau anksčiau yra atmetusi galimybę dalyvauti 2004-ųjų rinkimuose. Varžytis su dabartiniu prezidentu George'u W.Bushu (Džordžu V.Bušu) rengiasi devyni kiti demokratai.

Žurnalui "Time" H.Clinton sakė, kad jai patinka būti senatore ir kad ji laukia naujos, 2006-ųjų rinkimų kampanijos.

Jos knygoje rašoma, kad buvęs prezidentas melavo jai apie septynis mėnesius trukusius savo santykius su Baltųjų rūmų stažuotoja M.Lewinsky ir kad apie tai pasakė tik kelios dienos prieš liudijimą prisiekusiesiems.

"Kaip žmona, norėjau Billui nusukti sprandą", - rašo senatorė, kuri taip pat mini, kad vėliau ji ir jos vyras pradėjo miegoti atskirose lovose.

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų