REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepaisydama "vėsių" santykių tarp JAV ir Europos valstybių, didžiausia Europos lėktuvų gamintoja "Airbus" planuoja gaminti lėktuvus JAV ir parduoti juos Pentagonui, rašoma žurnale "Wall Street Journal".

REKLAMA
REKLAMA

Ši idėja viešai nuskambėjo dar praėjusiais metais ir buvo ne kartą kartojama per Europos lėktuvų gamintojos vadovų interviu.

REKLAMA

"Airbus" planuoja JAV gaminti karines "Airbus" keleivinių lėktuvų versijas, ir neatmetama galimybė, kad šis darbas bus vykdomas bendradarbiaujant su JAV gynybos rangovais.

"Airbus" vadovybė jau seniai puoselėja planus įsiskverbti į JAV ginkluotės rinką ir tikisi Amerikos teritorijoje pastatyti gamyklas, kuriose bus renkami ar kariniams tikslams pritaikomi civilinės aviacijos lėktuvai. Neatmetama galimybė, jog vėliau šiose gamyklose bus rengiami įprastiniai keleiviniai lėktuvai JAV klientams.

REKLAMA
REKLAMA

Kiti stambūs lėktuvų gamintojai, įskaitant "Boeing Co" ir Brazilijos "Empresa Brasileira de Aeronautica SA", žinoma "Embraer" pavadinimu, taip pat nori sustiprinti savo pozicijas gynybos pramonės užsakymų rinkoje, kuri stiprėja silpstant keleivinių lėktuvų rinkai.

Neseniai "Airbus" gavo 20 milijardų eurų (23,1 milijardo JAV dolerių) vertės užsakymą kelių Europos valstybių karinių oro pajėgų karinių-transportinių lėktuvų gamybai. Tačiau analitikai pažymi, kad Jungtinės Amerikos Valstijos, turinčios didžiausią pasaulyje biudžetą ketinei įrangai pirkti, yra geidžiamiausias "Airbus" tikslas. Europos lėktuvų gamintoja puikiai supranta, kad be Pentagono užsakymų didelio pasisekimo šioje sferoje galima ir nesulaukti.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų