REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujajam Vilniaus pedagoginio universiteto (VPU) rektoriui akademikui Algirdui Gaižučiui penktadienį bus įteiktos rektoriaus regalijos. Rektoriumi akademikas A.Gaižutis buvo išrinktas kovo 26 dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Iškilmingoje ceremonijoje dalyvaus kardinolas Audrys Juozas Bačkis, prezidentas Rolandas Paksas, Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Česlovas Juršėnas, švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius, Seimo švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas Rolandas Pavilionis, Lietuvos ir užsienio aukštųjų mokyklų rektoriai, užsienio šalių ambasadoriai ir kiti svečiai.

REKLAMA

Renginio metu muzikinius kūrinius atliks VPU akademinis mišrus choras "Ave vita".

2000 metais akademikas A.Gaižutis laimėjo Lietuvos valstybinę mokslo premiją, o praėjusiais metais jam buvo įteikta Baltijos Asamblėjos mokslo premija. Už indėlį į fotomeno teoriją ir kritiką UNESCO jam suteikė garbės vardą.

A.Gaižutis yra prezidento konsultantas nacionalinės švietimo, ugdymo, mokslo politikos klausimais, Lietuvos mokslo tarybos narys, Lietuvos mokslų akademijos viceprezidentas bei kitų nacionalinių ir tarptautinių organizacijų narys.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų