REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per tris balsavimo paštu dienas keturių naujų Seimo narių rinkimuose rinkėjų aktyvumas buvo mažesnis negu praėjusiuose Seimo rinkimuose. Per pirmąsias tris balsavimo paštu dienas, birželio 10-12 dienomis, savo nuomonę pareiškė 1,5 proc. rinkėjų.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiuose Seimo rinkimuose 2000 metų spalį per tris dienas balsavo 2,5 proc. rinkėjų.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, antradienį-ketvirtadienį keturiose vienmandatėse rinkimų apygardose Vilniuje ir Panevėžyje paštu balsavo 2327 rinkėjai.

REKLAMA

Aktyviausiai balsuojama Vilniaus Antakalnio, pasyviausiai - Vilniaus Šeškinės vienmandatėje apygardoje. Rinkimai taip pat vyksta Vilniaus Senamiesčio ir Panevėžio Nevėžio vienmandatėse apygardose.

Iš viso į rinkėjų sąrašus keturiose vienmandatėse apygardose įrašyta 150 tūkst. asmenų.

Balsavimas paštu baigiasi šį penktadienį, patys rinkimai vyks sekmadienį.Rinkimai vienmandatėse apygardose laikomi įvykusiais, jeigu juose dalyvavo ne mažiau kaip 40 proc. į rinkėjų sąrašus įrašytų asmenų.

REKLAMA
REKLAMA

Į keturias Seimo narių vietas pretenduoja 12 partijų iškelti 27 kandidatai, tarp jų socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė, švietimo viceministras Rimantas Vaitkus, buvęs Lietuvos liberalų sąjungos lyderis ir ūkio ministras Eugenijus Gentvilas, buvusi Seimo narė Vilija Aleknaitė.

Į parlamentarus taip pat pretenduoja žinomas operos solistas Virgilijus Noreika, Lietuvos "kailių karaliene" tituluojama verslininkė Nijolė Veličkienė.

Vienas iš Lietuvos rusų sąjungos iškeltų kandidatų, šios partijos pirmininko pavaduotojas Viktoras Balakinas anketoje yra nurodęs, jog yra bendradarbiavęs su užsienio slaptosiomis tarnybomis ne pagal Lietuvos užduotis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anketoje jis nurodo 1973-1991 metais dirbęs sovietų Lietuvos valstybinio saugumo komitete (KGB - BNS), turėjęs majoro laipsnį.

Išrinktu bus laikomas tas kandidatas, už kurį balsuos daugiausia rinkimuose dalyvavusių rinkėjų.

Trys laisvos Seimo narių vietos atsirado po prezidento rinkimų, kuomet šalies vadovu buvo išrinktas Liberaldemokratų frakcijos narys Rolandas Paksas, o kartu su juo dirbti į Prezidentūrą išėjo ir parlamentarų mandatų atsisakė šios frakcijos nariai Dalia Kutraitė-Giedraitienė ir Alvydas Medalinskas. Seimo nario mandato taip pat atsisakė ir Panevėžio meru išrinktas konservatorius Vitas Matuzas. Keturių naujų Seimo narių rinkimai, VRK duomenimis, kainuos apie 600 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų