REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokratą Gediminą Paviržį remiančių partijų lyderiai penktadienį (06.13) nutarė paspartinti birželio 25 dienai atidėtus sostinės mero rinkimus viena savaite. "Vilnius neturi likti be valdžios. Beveik neabejojame, kad kitą savaitę bus išrinktas meras", - po penktadienį surengto partijų atstovų pasitarimo sakė Socialdemokratų partijos pirmininko pirmasis pavaduotojas Česlovas Juršėnas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasitarime taip pat dalyvavo Liberalų demokratų partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) pirmininkas Voldemaras Tomaševskis, Naujosios sąjungos (socialliberalų) atsakingasis sekretorius Vaidotas Pliusnys bei Lietuvos rusų sąjungos atstovė Larisa Dimitrijeva. Vilniaus miesto tarybos narių buvo prašoma šiame posėdyje nedalyvauti.

REKLAMA

Č. Juršėno žodžiais, pasitarime buvo išdėstytas ir socialliberalų pasiūlymas tartis dėl platesnės ar visuotinės partijų koalicijos Vilniaus miesto taryboje. Tačiau kitų partijų atstovų pozicija šiuo klausimu kol kas nesuformuluota. "Tai naujas ir rimtas dalykas, kurį partijų vadovai apsvarstys artimiausiu metu", - sakė Č. Juršėnas.

Socialdemokratų atstovas Vilniaus miesto taryboje Rimantas Vaitkus patvirtino, kad parašai siūlant surengti mero rinkimus birželio 18 dieną yra renkami. Tačiau, jo manymu, surinkti pakankamą skaičių parašų vargu ar pavyks.

REKLAMA
REKLAMA

"Jeigu surinktume 26 parašus, tai tikrai galėtume siūlyti rengti posėdį kitą savaitę. Tačiau kol kas parašų trūksta, o norint kviesti posėdį kitą savaitę visiems Tarybos nariams iki penktadienio 16 valandos turi būti išvežioti pranešimai", - teigė R. Vaitkus.

Anot R. Vaitkaus, mero rinkimus norima paankstinti todėl, kad paskutinę birželio savaitę nemaža dalis Tarybos narių bus išvykę: jis pats būsiąs Paryžiuje, o LLRA atstovai išvažiuosią į Lenkiją.

Kaip pabrėžė R. Vaitkus, penktadienio apsisprendimu nedalyvauti liberalo Artūro Zuoko inicijuotose derybose buvo išreikšta G. Paviržio pusės pozicija, kad "kol kas dar esame vieningi ir bandome styguoti darbą".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kartu R. Vaitkus išreiškė apgailestavimą, kad du lenkų frakcijos nariai nesilaikė koalicijai duoto žodžio iš "nubyrėjo" į priešingą pusę. Galimą socialliberalų pasitraukimą R. Vaitkus jau laikytų koalicijos žlugimu.

"Kiekvienas laisvas apsispręsti ir išeiti. Tai reikštų, kad faktiškai sužlungame kaip koalicija - ką gi, turime opozicinės darbo patirties 10 metų. Pabūsime dar 4 metus", - svarstė R. Vaitkus.

Rengti pakartotinius mero rinkimus birželio 25 dieną Vilniaus miesto taryba nusprendė po nesėkmingo birželio 11-osios posėdžio, kuriame į mero postą pretendavusieji G. Paviržis ir A. Zuokas surinko vienodą skaičių balsų.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų