REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovas Vilniaus miesto taryboje Janas Dovgialo kreipėsi į policiją dėl LLRA pirmininko, Seimo nario Voldemaro Tomaševskio elgesio po tarybos posėdžio.

REKLAMA
REKLAMA

Į Vilniaus vyriausiąjį policijos komisariatą J.Dovgialo kreipėsi ketvirtadienį, "prašydamas įvertinti V.Tomaševskio elgesį po tarybos posėdžio Vilniaus miesto savivaldybėje", pranešė Vilniaus savivaldybės viešųjų ryšių tarnyba.

REKLAMA

Žiniasklaidos teigimu, po posėdžio V.Tomaševskis J.Dovgialo apstumdė.

Tą patį BNS patvirtino Vilniaus miesto savivaldybės Teisės departamento direktorius Jovitas Elzbergas.

Per pastarąsias kelias dienas tai jau antras J.Dovgialo kreipimasis į policiją. Antradienį miesto tarybos narys skundėsi policijai dėl prie jo vadovaujamos sostinės lenkiškos V.Sirokomlės mokyklos protestavusių lenkų bendruomenės atstovų, kurie nepritarė J.Dovgialo sprendimui mero rinkimuose remti A.Zuoką.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį vykusio posėdžio metu tarybos nariams vėl nepavyko išrinkti miesto vadovo, nes abu kandidatai - ir socialdemokratas Gediminas Paviržis, ir liberalas Artūras Zuokas - surinko po 25 balsus.

Iš viso savivaldybės taryboje yra 51 narys, tačiau vienas jų dėl sveikatos problemų posėdyje nedalyvavo.

Nors oficialiai LLRA yra koalicijoje su G.Paviržį remiančiomis partijomis, J.Dovgialo parėmė A.Zuoką.

Nepavykius išrinkti mero, ketvirtadienį Naujosios sąjungos atstovai pareiškė paliekantys penkių partijų sudarytą "antizuokinę" koaliciją ir paragino tartis dėl plačios daugumos sudarymo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nauji mero rinkimai numatyti po dviejų savaičių.

G.Paviržis balandžio 9 dieną kelių balsų persvara buvo išrinktas meru, tačiau vėliau teismas konstatavo, jog rinkimai buvo neteisėti, nes juose dalyvavo trys Seimo nariai.

Konstitucinis Teismas praėjusių metų pabaigoje konstatavo, jog Seimo nario mandatas nesuderinamas su savivaldybės tarybos nario pareigomis.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų