REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus mero posto atkakliai siekiantis Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas Artūras Zuokas penktadienio rytą kviečia visų sostinės savivaldybės tarybą sudarančių partijų lyderius diskusijai prie apskritojo stalo.

REKLAMA
REKLAMA

"Manau, kad pasidalinę mintimis ir idėjomis, tikrai galėsime rasti konstruktyvų sprendimą ir realią išeitį. Visi suprantame, kad kiekviena diena, kiekviena valanda, kai Lietuvos sostinė neturi valdžios, yra žalinga miestui. Mes turime rasti bendrą kalbą ir sutarti dėl optimalių, miestui būtinų sprendimų", - tokiais žodžiais į opozicinių partijų atstovus kreipėsi A. Zuokas. Tačiau ketvirtadienį dar nebuvo aišku, kelių partijų lyderiai šiuo kvietimu pasinaudos.

REKLAMA

Su A. Zuoku konkuruojančio socialdemokrato Gedimino Paviržio bendražygis Rimantas Vaitkus Eltai sakė, kad socialdemokratų apsisprendimas dėl galimybės sėsti prie apskritojo stalo su A. Zuoku gali paaiškėti tik penktadienio ryte.

"Penktadienį partijos vadovai renkasi dar kartą ir spręs, kaip būtų galima išsaugoti penkių partijų koaliciją",- minėjo R. Vaitkus. Jo teigimu, artimiausias Socialdemokratų partijos tarybos posėdis rengiamas pirmadienį.

REKLAMA
REKLAMA

Po nesėkmingų Vilniaus mero rinkimų trečiadienį paaiškėjo, kad G. Paviržio koalicija greičiausiai neteko dviejų anksčiau turėtų Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovų balsų. R. Vaitkaus teigimu, "socialdemokratai nusivylę, kad vienas koalicijos partneris ne iki galo išsaugojo savo įsipareigojimus koalicijai", tačiau, kol dėl koalicinės sutarties peržiūrėjimo nepasisakė partijų vadovai, ji laikoma galiojančia.

Kaip jau skelbta, iki šiol G. Paviržio pusėje buvę socialliberalai ketvirtadienį perspėjo savo atstovams sostinės Taryboje suteiksiantys pasirinkimo laisvę, jeiguG. Paviržio ir A. Zuoko stovyklos neras išeities iš politinio pato situacijos prie derybų stalo.

Tokį Naujosios sąjungos (socialliberalų) socialliberalų pareiškimą A. Zuokas pasveikino kaip "sprendimą dalyvauti formuojant plačią koaliciją Vilniaus miesto savivaldybės taryboje".

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų