REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų ir centro sąjungos (LCS) atstovai tikisi, kad Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) atstovai prisidės formuojant plačią koaliciją Vilniaus savivaldybės taryboje siekiant išrinkti merą ir išvesti sostinę iš jau daugiau kaip du mėnesius trunkančios bevaldystės.

REKLAMA
REKLAMA

"Tik platus politinių partijų susitarimas gali išvesti iš aklavietės Vilniaus valdžios formavimą. Manome, kad socialliberalai gali būti ta politinė jėga, kuri gali pakilti virš tų partinių ambicijų ir dalyvauti jau platesnės politinės koalicijos formavime", - ketvirtadienį (06.12) Seime surengtoje spaudos konferencijoje pareiškė Liberalų ir centro frakcijos Seime seniūnas Eligijus Masiulis.

REKLAMA

"Galbūt su jais tikrai bus lengviau rasti sąlyčio taškų negu su kitais antizuokinės koalicijos partneriais", - pažymėjo jis, kalbėdamas apie socialliberalus.

Trečiadienį Vilniaus savivaldybės tarybos posėdyje trečią kartą nepavyko išrinkti mero. Socialdemokratas Gediminas Paviržis ir LCS atstovas buvęs meras Artūras Zuokas surinko po lygiai balsų.

Abu jie gavo po 25 balsus. Iš viso savivaldybės taryboje yra 51 narys, tačiau vienas jų dėl sveikatos problemų posėdyje nedalyvavo.

REKLAMA
REKLAMA

G. Paviržį remiančių penkių partijų atstovai siūlė balsuoti pakartotinai, tačiau vėliau buvo nuspręsta padaryti dviejų savaičių pertrauką, per kurią tikimasi suformuoti platesnę koaliciją.

E. Masiulis spaudos konferencijoje pakartojo savivaldybės taryboje nuskambėjusį A. Zuoko raginimą prie derybų stalo sėsti visoms partijoms, turinčioms atstovų taryboje.

"Kviečiame visas politines jėgas, turinčias atstovus sostinės taryboje, sėsti prie bendro stalo ir neužsiiminėti koridoriniais susitarimais, stengtis suformuoti plačią koaliciją ir pajudėti iš mirties taško", - ragino parlamentaras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Priešingu atveju, E. Masiulio teigimu, Vilniuje gali būti įvestas tiesioginis Vyriausybės valdymas ir paskelbti pakartotini rinkimai į sostinės tarybą.

Socialdemokratų atstovai po trečiadienį taryboje susidariusios patinės situacijos pripažino, kad tai suteikia pagrindo peržiūrėti anksčiau pasirašytą penkių partijų, iškėlusių į merus G. Paviržį, koalicijos sutartį.

Be socialdemokratų, šią sutartį pasirašė socialliberalai, liberaldemokratai, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ir Lietuvos rusų sąjungos atstovai.

REKLAMA

G. Paviržis balandžio 9 dieną kelių balsų persvara buvo išrinktas meru, tačiau vėliau teismas konstatavo, kad rinkimai buvo neteisėti, nes juose dalyvavo trys Seimo nariai.

Konstitucinis Teismas praėjusių metų pabaigoje konstatavo, kad Seimo nario mandatas nesuderinamas su savivaldybės tarybos nario pareigomis.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų