REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas ketvirtadienį (06.12) pripažino Seimo narį Petrą Gražulį pažeidus Susirinkimų įstatymą organizuojant nesankcionuotą protesto akciją prie Prezidentūros.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau, nors Seimo narys pripažintas kaltu, teismas jokios nuobaudos jam neskyrė.

Teismas atsižvelgė į tai, kad Vilniaus miesto savivaldybė žodžiu buvo pažadėjusi duoti leidimą mitingui organizuoti, tačiau likus porai valandų iki mitingo pradžios savo pažadų atsisakė.

REKLAMA

Balandžio 14 dieną keli šimtai mitinguotojų S. Daukanto aikštėje Vilniuje prie Prezidentūros protestavo prieš policijos generalinio komisaro Vytauto Grigaravičiaus nušalinimą, kurį tuometinis ministras Juozas Bernatonis apkaltino toleravus neteisėtą informacijos rinkimą apie valstybės vadovus ir aukštus vidaus reikalų sistemos pareigūnus.

Akciją organizavęs P. Gražulis neturėjo tam oficialaus savivaldybės leidimo.

Seimo nariui Vilniaus miesto 3-iojo policijos komisariato Senamiesčio nuovados pareigūnas surašė administracinių teisės pažeidimų protokolą už Susirinkimų įstatymo pažeidimą.

REKLAMA
REKLAMA

"Aš turėjau leidimą, bet tik žodinį", - teismo posėdyje yra sakęs Seimo narys. Jis teigė, kad matė surašytą protokolinį nutarimą leisti jam organizuoti mitingą.

P. Gražulio teigimu, jis kalbėjęsis su Vilniaus miesto savivaldybės Tvarkos palaikymo ir priežiūros skyriaus vedėjo pavaduotoju Regimantu Paulioniu.

"Likus 2 valandoms iki mitingo aš jo atšaukti negalėjau, buvo atvykę žmonės iš Alytaus, Kauno", - teisinosi Seimo narys. Apie renginį pranešė visa šalies žiniasklaida.

"Galiu džiaugtis, kad teismas gana objektyviai pažiūrėjo", - BNS apie teismo nutartį atsiliepė P. Gražulis. Jis teigė, kad sprendimo Vyriausiajam administraciniam teismui neskųs.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų