REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikindamas Sąjūdžio iniciatyvinės grupės narius 15-ųjų Sąjūdžio įkūrimo metinių proga, prezidentas Rolandas Paksas paragino juos tęsti savo misiją ir pažadėjo paramą Sąjūdžio dokumentų leidybai.

REKLAMA
REKLAMA

"Jūs esate tie, apie kuriuos galima pasakyti: retai tiek nedaug žmonių padaro tiek daug. Virš jūsų galvų nuolat slinko KGB šešėlis, ir nesunku spėti, kokia perspektyva būtų laukusi jūsų, jeigu sovietų imperija jau tada, kaip vėliau 1991-aisiais, būtų bandžiusi smurtu užgniaužti gležnus laisvės želmenis", - sakė R.Paksas Prezidentūros Baltojoje salėje susirinkusiems Sąjūdžio iniciatyvinės grupės ir tarybos nariams.

REKLAMA

R.Paksas pabrėžė, jog imtųsi iniciatyvos, kad leidinys apie Sąjūdį, kaip svarbią Lietuvos istorijos dalį, būtų įtrauktas į Lietuvos tūkstantmečio minėjimo programą.Buvusius ir dabartinius Sąjūdžio narius prezidentas ragino prisidėti prie švietimo, ūkio, kultūros, teisingumo, tautinio orumo ugdymo ir kitų programų.

"Dabar, kai artėjanti narystė NATO ir Europos Sąjungoje atveria naujų galimybių ir iškelia didelių reikalavimų, juo labiau aišku, kiek daug mes dar nepadarėme iš to, ką prieš penkiolika metų nubrėžė Sąjūdis", - sakė R.Paksas.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp susirinkusiųjų Prezidentūroje buvo Valstybės saugumo departamento direktorius Mečys Laurinkus, Nepriklausomybės akto signataras Emanuelis Zingeris, leidėjas Vitas Tomkus, architektas Algirdas Kaušpėdas, dabartinis prezidento patarėjas Alvydas Medalinskas ir kiti Sąjūdžio iniciatyvinės grupės ir tarybos nariai.

Renginyje dalyvavęs tuometinis Estijos liaudies fronto atstovas ryšiams su Lietuva Martas Tarmakas pažymėjo, kad žodis Sąjūdis tapo tarptautiniu. "Estų kalboje jis taip pat yra, tik be nosinės ir "u" ilgosios", - sakė M. Tarmakas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antradienį sukanka 15 metų, kai 1988 metų birželio 3 dieną susibūrė Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio (LPS) iniciatyvinė grupė, kuri tų pačių metų spalį organizavo steigiamąjį LPS suvažiavimą.

LPS subrandino šalies nepriklausomybės atkūrimo idėją, įgyvendintą 1990 metų kovo 11-osios Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo priimtu nepriklausomos valstybės atkūrimo aktu.

Šiuo metu Lietuvos sąjūdis veikia kaip visuomeninė organizacija.

Seimui antradienį pateikta Atmintinų dienų įstatymo pataisa, kuria siūloma įtraukti į Atmintinų dienų sąrašą birželio 3-ąją ir minėti ją kaip Sąjūdžio dieną. Tokį pasiūlymą pateikė Seimo sudaryta LPS metinių minėjimo komisija.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų