REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas Rolandas Pavilionis reikalauja, kad Valstybės kontrolė atliktų išsamų Kultūros vertybių apsaugos departamento (KVAD) pastarųjų metų veiklos auditą.

REKLAMA
REKLAMA

Tai socialliberalų frakcijos narys R. Pavilionis sakė komiteto posėdyje, po to, kai buvo išklausyta parlamentinės Antikorupcijos komisijos informacija apie KVAD pareigūnų aplaidų pareigų vykdymą, kompetencijos viršijimą bei galimus korupcijos elementus įtartiniems asmenims leidžiant privatizuoti Trakų istorinio nacionalinio parko teritorijoje esantį Akies ežerą bei ten pat įteisinant nelegalias Tamaros Žurovos - Dekanizdės namo statybas.

REKLAMA

"Žemesnio luomo valdininkai puikiai manipuliuoja įstatymais bei jų netikslumais ir nemanau, kad dėl to negauna naudos", - posėdyje tvirtino R. Pavilionis.

Tačiau kultūros ministrė teigia negalinti svarstyti KVAD vadovės Dianos Varnaitės ir jos pavaldinio - Vilniaus teritorinio padalinio viršininko Artūro Bundonio atitikimo užimamoms pareigoms, nes, ministrės teigimu, bausti šių pareigūnų ji neturinti teisinio pagrindo.

Nesivadovauti asmeninėmis simpatijomis ir neskubėti linčiuoti KVAD direktorės siūlė ir Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininko pavaduotoja Janė Narvilienė bei socialdemokratas Jonas Korenka.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau R.Pavilionis teigė nelauksiantis komiteto pritarimo ir asmeniškai kreipsiąs į Valstybės kontrolę su prašymu atlikti išsamų KVAD auditą.

"Į Trakus verslas veržiasi amoraliai ir privatūs interesai realizuojami per aukščiausius valdininkus, pradedant KVAD, baigiant ministre", - skėsčiojo rankomis R.Pavilionis.

Tuo tarpu Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto narė liberalė Dalia Teišerskytė buvo kur kas griežtesnė ir reikalavo, kad KVAD pareigūnų veiklą dėl Akies ežero privatizavimo ir bandymo padėti įteisinti nelegalias privataus namo statybas Trakų apylinkėse ištirtų prokuratūra.

Seimo Antikorupcijos komisija su prašymu ištirti Akies ežero privatizavimo teisėtumą jau kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų