REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prekybos rūmų vadovas Thomas Donahue (Tomas Donahju) tvirtina, kad Europos vyriausybės sudaro kliūtis pasaulio ūkio atsigavimui.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo britų dienraštis "The Financial Times", Londone viešintis T. Donahue pareiškė: "Mums kelia nerimą pernelyg didelė valstybės kontrolė, demografinė situacija, vangus ūkio augimas, prekybos ir darbo įstatymai, taip pat išlaidos aplinkosaugai Europoje. Tai kenkia visiems".

REKLAMA

T. Donahue taip pat atmetė kritines pastabas JAV atžvilgiu. "Dauguma europiečių suinteresuoti vien tik JAV ekonomikos augimu, kuris leis jiems parduoti mums daugiau prekių", - pareiškė jis. Anot aukšto pareigūno, nesutarimai Irako klausimu neturės įtakos verslo pasauliui, nes "mes tiesiog negalime sau leisti tokios prabangos". Jo nuomone, iki metų pabaigos JAV ūkio augimas gali siekti 3,5 procento.

Aukštas pareigūnas taip pat patarė Europos bendrovėms mažiau galvoti apie sutartis Irake. "JAV ir Didžioji Britanija pradėjo karą ne dėl sutarčių. George’as W. Bushas (Džordžas V. Bušas) yra labai paprastas vaikinas: jis padeda savo draugams", - pareiškė JAV prekybos rūmų vadovas.

“Rosbalt”-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų