REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Meksikoje vilą tyrintis Amerikos lietuvis biologas Mindaugas Labanauskas atpažino ir padėjo sulaikyti pusę metų ieškotą amerikietį milijonierių Andrew Lusterį. Pasak dienraščio "Lietuvos rytas", garsaus kosmetikos magnato Maxo Factoro proanūkis 39 metų A.Lusteris buvo teisiamas už sunkius nusikaltimus. Šių metų pradžioje už milijoną JAV dolerių užstatą paleistas A.Lusteris dingo.

REKLAMA
REKLAMA

Kalifornijos teismas už akių pripažino turtuolį kaltu dėl 86 kaltinimų prievartavimu, sodomija, neteisėtu narkotikų, ginklų laikymu bei nuodijimu ir nuteisė kalėti 124 metus.

REKLAMA

Per kratą A.Lusterio namuose aptikta 17 vaizdajuosčių, kuriose nufilmuoti lytiniai santykiai su praradusiomis sąmonę moterimis.

Dienraščio teigimu, praėjusią savaitę į kalėjimą JAV uždarytas amerikietis milijonierius buvo sulaikytas 59-rių metų Lietuvoje gimusio, tačiau beveik visą gyvenimą JAV praleidusio M.Labanausko dėka.

Pirmą kartą A.Lusterį M.Labanauskas išvydo savo viloje Meksikoje Ramiojo vandenyno pakrantėje balandžio mėnesį, tačiau tuomet jo nepažino. Davidu Carrera prisistatęs vyriškis paaiškino, jog dairosi pirkti sklypo.

REKLAMA
REKLAMA

Antrą kartą apie A.Lusterį M.Labanauskas išgirdo gegužės mėnesį, kuomet į Meksiką iš JAV grįžęs vyriškis sužinojo, kad D.Carrera prisistatantis vyriškis buvo vėl užsukęs į jo namus.

Tuo metu elektroninio pašto dėžutėje M.Labanauskas rado savo kaimyno lietuvio Gintauto Nalio laišką, kuris buvo jo namuose tą dieną, kai ten užsuko D.Carerra prisistatęs vyras. G.Nalis įtarė, jog tai - A.Lusteris.

Atsivertęs JAV federalinio tyrimų biuro (FTB) tinklapį, lietuvis labiausiai ieškomų nusikaltėlių galerijoje pamatė savo svečio atvaizdą. "Net nežinau, kodėl pats iškart jo nepažinau. Juk A.Lusterio istoriją buvau kelis kartus matęs per televiziją", - vėliau pats stebėjosi vyriškis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M.Labanauskui nepasisekė susisiekti su FTB, todėl apie A.Lusterį jis pranešė už piniginį atlygį nusikaltėlių ieškančiam žmogui. Pastarasis ir sulaikė milijonierių bei vėliau jį perdavė pareigūnams. Beje, visą sulaikymo sceną filmavo televizija. A.Lusterį Meksika praėjusią savaitę išdavė Jungtinėms Amerikos Valstijoms.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų