REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po “linčo teismo” Raseinių mieste sutelktos papildomos policijos pajėgos.

Reaguodama į susiklosčiusią kriminogeninę situaciją Raseiniuose, Policijos departamento (PD) vadovybė nusprendė sustiprinti miesto policijos pareigūnų gretas.

REKLAMA
REKLAMA

Laikinai šalies policijos vadovo pareigas einantis Vytautas Navickas trečiadienį pavedė Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės ir viešosios policijos pajėgoms teikti praktinę pagalbą Raseinių policijai užkertant kelią nusikaltimams ir užtikrinant viešąją tvarką mieste.

REKLAMA

Kelios dešimtys Kauno policijos pareigūnų į Raseinius išvyko trečiadienį.

Ketvirtadienį Raseinių rajono policijos komisariate buvo sudarytos operatyvinės tyrimo grupės, kurios atliks ikiteisminį tyrimą pagal atskirus faktus - nusikaltimus žmogaus gyvybei, nusikaltimus žmogaus sveikatai bei nusikaltimus ir nusižengimus nuosavybei.

Iš Kauno komandiruotieji policininkai kartu su 1-ojo vidaus tarnybos pulko kariais pradėjo patruliuoti Raseinių rajono miesteliuose Ariogaloje, Viduklėje ir Girkalnyje.

REKLAMA
REKLAMA

PD Vidaus tyrimų skyrius dėl Raseinių policijos pareigūnų veiksmų pradėjo tyrimą.

Ketvirtadienį į Raseinius išvyko grupė aukštų PD pareigūnų, taip pat Generalinės prokuratūros atstovas. Jie ketina įvertinti mieste susidariusią situaciją ir pasiūlyti konkrečius sprendimus.

Trečiadienį Raseinių centre susirinkę miesto gyventojai piketavo prieš vietos nusikaltėlių ir policijos savivalę. Raseiniškiai teigė, kad mieste jau keletą metų akiplėšiškai siautėja nusikaltėliai, o policija "stebi situaciją iš šalies" ir nėra pajėgi užtikrinti gyventojų saugumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Raseiniškiai kontroliuoti situaciją mieste ir kovoti su nusikaltėliais nusprendė patys ir nuo savaitgalio kiekvieną vakarą pradėjo budėti 10-15 vyrų. Prieš savaitę Raseinių vyrai pagavo, nuogai išrengė ir surišo vieną numanomų nusikalstamos gaujos lyderių. Policija tiria ir šį savivalės faktą.

Sudėtinga kriminogeninė situacija Raseiniuose pakoregavo prezidento Rolando Pakso ir generalinio prokuroro Antano Klimavičiaus susitikimo temas. Į pokalbį ketvirtadienį Prezidentūroje taip pat buvo pakviestas vidaus reikalų viceministras Evaldas Gustas.

REKLAMA

Po susitikimo E. Gustas žurnalistams sakė, kad PD į įvykius Raseinių rajone reagavo neadekvačiai ir pavėluotai. Pasak E. Gusto, prezidentas pokalbio metu "iškėlė asmeninės rajono policijos vadovybės atsakomybės klausimus".

Viceministras taip pat pranešė, kad į užsienį išvykusį vidaus reikalų ministrą Virgilijų Bulovą pavaduojantis sveikatos apsaugos ministras Juozas Olekas paves policijos vadovybei atlikti tarnybinį patikrinimą dėl Raseinių rajono policijos komisariato veiklos.

Iki darbo Prezidentūroje Raseiniuose gyvenęs prezidento patarėjas Remigijus Ačas žurnalistams sakė, jog apie susidariusią situaciją prezidentą jis informavęs prieš tris dienas.

REKLAMA

"Prezidentas paprašė viceministro nedelsiant spręsti Raseinių rajono vyriausiojo komisaro tolesnį likimą", - sakė R. Ačas. Paklaustas, ar tai reiškia, kad vyriausiasis komisaras neteks darbo, R. Ačas sakė negalintis pasakyti, kaip viceministras supratęs šį prezidento pavedimą.

Anksčiau verslininku buvęs R. Ačas teigė, kad jam pačiam neteko susidurti su tokiomis problemomis, su kuriomis šiuo metu kovoja dabar jau buvę jo kolegos verslininkai, tačiau patarėjas pripažino, jog seniai žinojęs apie padėtį mieste.

"Ši situacija nesusidarė per savaitę ar per mėnesį, ji susidarė labai seniai", - sakė R. Ačas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų