REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 6 dieną sukanka 100 dienų, kai Rolandas Paksas tapo Lietuvos Respublikos prezidentu. Kaip galime vertinti naująjį prezidentą? Kokios išryškėja naujos tendencijos? Apie tai bus diskutuojama tiesioginėje “Spaudos klubo” laidoje.

REKLAMA
REKLAMA

Oficiali Rolando Pakso biografija

Rolandas Paksas gimė 1956 m. birželio 10 d. Telšiuose. Ten iki šiol gyvena jo tėvai Elena ir Feliksas Paksai. 1974 m. baigė Žemaitės vidurinę mokyklą ir įstojo į Vilniaus inžinerinį statybos institutą (dabar - Vilniaus Gedimino technikos universitetas). 1979 m. apgynė diplominį darbą ir įgijo pramoninės ir civilinės statybos inžinieriaus specialybę.

REKLAMA

Dar studijų metais R. Paksas tapo akrobatinio skraidymo sporto meistru, buvo pakviestas į Lietuvos ir Sovietų Sąjungos komandas. 1980 m. pirmą kartą tapo Sovietų Sąjungos čempionu. R. Paksas - daugkartinis Lietuvos čempionatų nugalėtojas, S. Dariaus ir S. Girėno taurės laimėtojas.

1984 m. baigė Leningrado (dabar Sankt Peterburgas) civilinės aviacijos akademiją ir įgijo inžinieriaus piloto diplomą.

1985 m. R. Paksas buvo paskirtas Vilniaus S. Dariaus ir S. Girėno aeroklubo viršininku. Lietuvai atkūrus nepriklausomybę, vadovavo Savanoriškosios krašto apsaugos tarnybos aviacijos junginiui. 1992 m. įkūrė uždarąją akcinę bendrovę "Restako" ir penkerius metus jai vadovavo, kol 1997 m. buvo išrinktas į Vilniaus miesto tarybą ir tapo sostinės meru. Nuo 1999 m. birželio iki spalio mėnesio R. Paksas dirbo Lietuvos Respublikos devintosios Vyriausybės ministru pirmininku. Tų metų gruodį buvo išrinktas Lietuvos liberalų sąjungos pirmininku.

REKLAMA
REKLAMA

2000 m. balandį R. Paksas antrą kartą tapo Vilniaus miesto meru, o rudenį buvo išrinktas į Lietuvos Respublikos Seimą. Nuo 2000 m. lapkričio iki 2001-ųjų birželio vadovavo vienuoliktajam ministrų kabinetui.

Nuo 2001 m. liepos iki tų pačių metų lapkričio - liberalų frakcijos Seime seniūnas ir Seimo opozicijos lyderis.

2002 m. kovo mėnesį R. Paksas įkūrė Liberalų demokratų partiją ir tapo jos pirmininku.

2003 m. sausio 5 d. Rolandas Paksas išrinktas Lietuvos Respublikos prezidentu.

Nuo 1999 iki 2002-ųjų rugsėjo vadovavo Vilniaus klubui. Vėliau tapo šio klubo garbės prezidentu. R. Paksas - Vilniaus akrobatinio skraidymo grupės lyderis, Lietuvos akrobatinio skraidymo federacijos narys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be skraidymo, mėgsta tenisą ir motociklus. Vertina geras knygas ir muziką.

Vedęs. Žmona Laima Paksienė - inžinierė ekonomistė. Dukra Inga - Lietuvos teisės universiteto studentė. Sūnus Mindaugas - Vilniaus T. Liubertienės vidurinės mokyklos moksleivis.

Tiesioginę “Spaudos klubo” laidą žiūrėkite per Lietuvos televiziją 21.00 val.

Laidos autorius ir vedėjas - Audrius Siaurusevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų