REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Knygų apie Harį Poterį autorė J. K. Rowling (Dž. K. Rouling) ketvirtadienį (06.26) atsakinėdama į vaikų iš viso pasaulio klausimus, prasitarė, jog svajoja tapti nematoma, kad galėtų ramiai rašyti knygas kavinėse, kaip darė, kol tapo įžymi.

REKLAMA
REKLAMA

J. K. Rowling pripažino, kad netiki magija, tačiau sakė, jog norėtų it Haris Poteris žvilgterėti į stebuklingą troškimų veidrodį, kad pamatytų savo velionę motiną, mirusią 1990 metais.

REKLAMA

Per Karališkuose Alberto rūmuose Londone vykusį susitikimą su gerbėjais, kuris tiesiogiai buvo transliuojamas ir internete, J. K. Rowling, paklausta, ar rašys knygų apie suaugusį Harį, įspėjo, kad jis gali ir nesulaukti vyresnio amžiaus.

Per 4 tūkst. vaikų auditoriją nuvilnijo išgąstingas atodūsis.

J. K. Rowling, dabar turtingesnė ir už Britanijos karalienę Elžbietą II (Elizabeth II), knygas apie visame pasaulyje žinomą jaunąjį stebukladarį pradėjo rašyti vienoje Edinburgo kavinėje. Tuomet ji buvo vos galą su galu sudurianti, iš pašalpų gyvenanti vieniša motina.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausta, kokių stebuklingų galių norėtų turėti pati, jis atsakė: "Norėčiau galėti tapti nematoma. Deja, tik taip galėčiau įsmukti į kavinukę ir visą dieną ramiai rašyti".

Paklausta, ką ji norėtų pamatyti stebuklingame troškimų veidrodyje, ji sakė: "Pamatyčiau, ką matė ir Haris - savo mamą".

Tačiau J. K. Rowling pripažino: "Netikiu tokiais stebuklais, kokie vaizduojami (mano) knygose. Norėčiau tuo patikėti, bet negaliu".

Praėjusį šeštadienį buvo išleista jau penktoji serijos knyga "Haris Poteris ir Fenikso brolija" (“Harry Potter and the Order of the Phoenix”). J. K. Rowling giriama, kad savo patraukliomis istorijomis milijonus vaikų visame pasaulyje vėl paskatino mėgautis skaitymo malonumais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per susitikimą Alberto rūmuose klausimus rašytojai pateikė britų komikas Stephenas Fry (Stivenas Frajus), po to pristatęs vaikų iš įvairiausių šalių klausimus. Kai kurie jų buvo atsiųsti elektroniniu paštu, kiti - nufilmuoti.

J. K. Rowling atrodė kiek nustebinta, bet sužavėta triukšmingo pasveikinimo, kai pasirodė scenoje. "Jaučiuosi lyg būčiau "The Beatles" narė", - sakė ji, užsimindama apie mėgstamiausią savo muzikos grupę.

Paklausta apie bloguosius savo knygų personažus, ji sakė: "Gyvenime sutikau pakankamai man nepatinkančių žmonių, kad tikrai įsivaizduočiau, kaip turi atrodyti mano blogiukai".

REKLAMA

Tačiau rašytoja griežtai vengė atskleisti, kas skaitytojų laukia likusiose dviejose serijos knygose.

Vienas berniukas iš Sidnėjaus paklausė, ar gali tikėtis knygų apie suaugusį Harį. Tačiau ji gudriai atsakė: "Dar reikia pažiūrėti, ar Haris išgyvens, kad užaugtų".

"Nenorėčiau šiuo metu ką nors sakyti", - sakė ji.

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų