REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į miuziklo "Velnio nuotaka" premjerą Vilniuje atvyks Izraelyje gyvenantis šio miuziklo autorius, kompozitorius, žymus džiazo muzikantas ir pedagogas Viačeslavas Ganelinas. Kultinio lietuviško miuziklo premjera liepos 1 dieną vyks Pasaulio lietuvių dainų šventės Kartų vakare Vingio parke.

REKLAMA
REKLAMA

Į Vilnių maestro V. Ganelinas su žmona antradienį (07.01) atskris reisu iš Tel Avivo. Kompozitorių pasitiks naujojo miuziklo pastatymo rengėjai, džiazo muzikantai. 59 metų kompozitorius sako, kad miuziklas "Velnio nuotaka" yra vienas iš svarbiausių jo kūrybinių pasiekimų. "Gyvenu laukimo nuotaikomis. Įdomu, kaip "Velnio nuotaka" skambės dabar, XXI amžiaus pradžioje, be to, pirmą kartą atliekamas scenoje", - prieš kelionę mintimis dalijasi V. Ganelinas.

REKLAMA

Kompozitorius prisimena, kad lygiai prieš tris dešimtmečius, 1973-iaisiais, dėl įtempto filmo kūrimo grafiko muziką "Velnio nuotakai" sukurti ir orkestruotę parengti reikėjo vos per du su puse mėnesio, tad šis darbas kompozitoriui buvęs tikras kūrybinės brandos egzaminas.

V. Ganelinas Izraelyje įsikūrė 1987 m., skaito studentams paskaitas apie kiną bei muziką Izraelio sostinės Jeruzalės akademijoje. V. Ganelinas Lietuvoje keletą kartų koncertavo su žinomais Lietuvos džiazo atlikėjais, o pernai legendinis V. Ganelino džiazo trio atstovavo Lietuvai Frankfurto knygų mugėje.

REKLAMA
REKLAMA

Liepos 1 dieną V. Ganelino miuziklas "Velnio nuotaka" atnaujintoje Vingio parko estradoje pirmą kartą bus atliekamas visos apimties ir gyvai. Miuzikle dalyvaus Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, diriguojamas Gintaro Rinkevičiaus, žinomi aktoriai bei dainininkai, ritmo grupė, choras "Brevis", šokių studija "Gama", Keistuolių teatro aktoriai, Lietuvos muzikos akademijos studentai, kaskadininkai ir motociklininkai.

Pastatymo režisierius - Kęstutis Jakštas, choreografas - latvis Agris Danilevičas, Latvijoje žinomas kaip puikus masinių šokio scenų statytojas. Scenografiją sukūrė dailininkas Marius Nekrošius. Pagrindines Jurgos ir Girdvainio partijas atliks Indrė Dirgėlaitė ir Česlovas Gabalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Projekto muzikos konsultantas Gintautas Venislovas sako, kad liepos 1 dieną pristatoma "Velnio nuotakos" versija šiek tiek skirsis nuo skambančios garsiajame Arūno Žebriūno filme. "Kūrinys iki šiol buvo tik įrašytas studijoje. Atlikti gyvai - kas kita. Daug arijų gyvai atliekant yra tiesiog per trumpos, todėl reikėjo šį tą pataisyti. O šiaip "Velnio nuotakos" muzika - visai nepasenusi, todėl nereikės beveik nieko keisti, o atgaivinti ją tokią, kokia buvo", - sako choro "Brevis" vadovas.

Žiūrovų patogumui Vingio parke bus suformuotas laikinas parteris. Muzikos, vaidybos, šokio, kaskadinių triukų ir šviesų šou žiūrovai galės stebėti ir šalia estrados pastatytuose milžiniškuose ekranuose.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų