REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos muitininkai sulaikė nelegalią sportinių marškinėlių siuntą, kurios vertė - daugiau kaip 68 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos teritorinės muitinės Pažeidimų prevencijos skyriaus pareigūnai pirmadienį patikrino jūriniame konteineryje laikinai saugotas prekes ir surado 22 tūkst. 850 trikotažinių marškinėlių su suklastotais kompanijų "Diesel" ir "Adidas" ženklais.

REKLAMA

Kaip pranešė Klaipėdos teritorinė muitinė, sulaikyto krovinio vertė - 68 tūkst. 550 litų. Tranzitu per Lietuvą gabentos prekės iš Kinijos buvo skirtos gavėjams Rusijoje.

Anot pranešimo, kelis intelektinės nuosavybės pažeidimų atvejus Klaipėdos teritorinė muitinė nustatė ir prieš savaitę. Tąkart bendrovė "Naujasis Sirijus" bandė įvežti galvaninių elementų su suklastotu prekiniu ženklu "Durabatt".

Kitu atveju Malkų įlankos jūrų uosto poste terminalo padalinyje, patikrinus muitinės priežiūros zonoje sukrautas prekes, buvo rasta 7 tūkst. 960 trikotažinių marškinėlių su suklastotais kompanijų "Adidas" ir "Diesel" prekiniais ženklais. Bendra sulaikytų prekių vertė - 20 tūkst. 480 litų.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos teritorinės muitinės Pažeidimų prevencijos skyriaus pareigūnai per 2002 metus sulaikė prekių daugiau negu už 100 tūkst. litų, kurias į Lietuvą buvo bandoma įvežti pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises.

Į Lietuvos Respubliką draudžiama įvežti, iš jos išvežti bei tranzitu gabenti prekes, pagamintas pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises. Intelektinė nuosavybė pažeidžiama, kai prekės neteisėtai pažymimos kitų kompanijų patentuotais prekiniais ženklais.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų