REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuostolinga Šveicarijos draudimo korporacija "Zurich Financial" pareiškė sutikusi parduoti savo portfelius Lietuvoje ir Latvijoje Suomijos "If P&C", didžiausiai Šiaurės šalių turto draudimo ir draudimo nuo nelaimingų atsitikimų bendrovei.

REKLAMA
REKLAMA

Finansinių sandorio sąlygų "Zurich" neatskleidė. Verslo Lietuvoje ir Latvijoje draudimo korporacija atsisako, įgyvendindama 18 mėnesių restruktūrizavimo programą, kurios pagrindiniai tikslai - dėmesio sutelkimas į pagrindinį verslą ir pelningumo susigrąžinimas.

REKLAMA

"Zurich Financial", kuri yra viena iš penkių didžiausių Europos draudikių, taip pat pareiškė nuo balandžio 1 dienos atsisakanti draudimo veiklos Estijoje.

Trijose Baltijos valstybėse 2002 metais "Zurich Financial" surinko draudimo įmokų už maždaug 6 milijonus eurų (6,4 milijono JAV dolerių).

Siekdama susigrąžinti pelningumą, "Zurich" nuo praėjusių metų ryžtingai mažina savo verslo portfelį. Korporacija parduoda aktyvus, įplaukomis iš kurių ketina stiprinti kapitalo bazę. Dėl silpstančių akcijų rinkų, kuriose ištirpo didžiosios dalies draudikų investicijos, bendrovės grynieji nuostoliai praėjusiais metais sudarė 3,4 milijardo JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek anksčiau šią savaitę "Zurich Financial" pareiškė pradėjusi derybas dėl savo Nyderlandų gyvybės draudimo verslo, taip pat dėl ne gyvybės draudimo verslo vartotojų ir smulkaus verslo segmente pardavimo Nyderlandų finansinių paslaugų grupei "SNS Reaal Groep".

Bendrovės Nyderlandų gyvybės draudimo įmonės surinktos įmokos sudarė maždaug 192 milijonus eurų, o ne gyvybės draudimo verslo surinktos įmokos sudarė apie 73 milijonus eurų.

Prieš tai "Zurich" pardavė "HDFC Mutual Fund" apie 680 milijonų JAV dolerių aktyvų valdančią Indijos turto valdymo įmonę. Sandorio suma taip pat nebuvo atskleista.

Praėjusį mėnesį Šveicarijos draudikė sutiko parduoti privatų banką "Rued, Blass & Cie" "Deutsche Bank", kuris anksčiau įsigijo didelį "Zurich" turto valdymo padalinį "Zurich Scudder".

“Reuters”-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų