REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dvi dešiniojo sparno partijos - dešimties metų politikos patirtį turinti Tėvynės sąjunga (Lietuvos konservatoriai, TSLK) ir vos pusantrų metų gyvuojanti Lietuvos dešiniųjų sąjunga (LDS) - ieško bendradarbiavimo formų.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniuje penktadienio (03.21) rytą susitiko konservatorių ir LDS pirmininkai Vytautas Landsbergis ir Vidmantas Žiemelis. Susitikimas įvyko V. Žiemelio iniciatyva. TS(LK) pranešimo spaudai teigimu, susitikime aptarti "galimi partijų bendradarbiavimo pavidalai artimoje ir tolesnėje ateityje".

REKLAMA

Praėjusį spalį V. Žiemelis Seime surengtoje spaudos konferencijoje pareiškė, kad LDS ketina susijungti su tuomet kandidato į prezidentus Rolando Pakso vadovaujama Liberalų demokratų partija (LDP).

R. Paksui laimėjus prezidento rinkimus spaudoje prabilta, kad advokato veikla besiverčiančiam V. Žiemeliui gali būti pasiūlytas prezidento patarėjo teisės klausimais postas, tačiau taip neįvyko.

Kaip ir R. Paksas, V. Žiemelis yra buvęs Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) partijos nariu, konservatorių premjero Gedimino Vagnoriaus vadovaujamoje Vyriausybėje ėjo vidaus reikalų ministro pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

V. Žiemelis konservatorių partijoje buvo V. Landsbergio politinio sparno šalininkas, todėl įsivėlė į konfliktą su premjeru G. Vagnoriumi, buvo atstatydintas iš ministrų ir pašalintas iš partijos.

LDS 2001 metų rudenį įkūrė susivienijusios keturios nedidelės centro dešinės partijos: Lietuvos laisvės sąjunga, Tėvynės liaudies partija (TLP), Nepriklausomybės partija ir Lietuvos demokratų partija. LDS savo atstovų Seime neturi.

Konservatorių partijos pirmininko pirmasis pavaduotojas Andrius Kubilius yra pareiškęs, kad centro dešinėje esančios politinės jėgos turėtų būti konsoliduotos į du bendradarbiaujančius blokus: konservatyvųjį ir liberalųjį.

Lietuvos liberalų, Lietuvos centro ir Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungos gegužės pabaigoje ketina susivienyti į vieną partiją.

Konservatoriai taip pat veda darybas dėl artimesnio bendradarbiavimo su Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų