REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio pradžioje sostinėje statomas Mindaugo tiltas turėtų sujungti Neries krantus, o visa tilto statyba, kaip ir Gedimino prospekto remontas, turėtų būti baigti iki liepos 1-osios.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS sakė Vilniaus miesto savivaldybės Paslaugų ir ūkio komiteto pirmininkas Stanislovas Šriūbėnas, buvo planuojama, kad vasarį metalinė arkinė tilto konstrukcija sujungs Neries krantus, bet upei užšalus, arkos perkėlimo darbai buvo atidėti.

REKLAMA

"Tikimės, kad po poros savaičių ledai pajudės ir jau balandžio pradžioje galėsime upės krantus sujungti", - teigė S.Šriūbėnas. Pasak jo, Mindaugo tilto statymo darbai nevėluoja ir turėtų būti baigti iki liepos 1 dienos.

S.Šriūbėno teigimu, 263 vietų požeminę automobilių stovėjimo aikštelę po Gedimino prospekto bei Savivaldybės aikštės dalimis ir po P.Liauksmino gatve ketinama atidaryti gegužės 10-15 dienomis.

"Požeminės aikštelės statybų darbus pabaigėme kovo pradžioje. Dabar vyksta derinimas ir įrangos montavimas", - sakė S.Šriūbėnas.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto savivaldybės Paslaugų ir ūkio komiteto pirmininkas sakė, jog valandą požeminėje aikštelėje palikti automobilį kainuos apie 2 litus.

Pasak S.Šriūbėno, kai atšils maždaug iki 5 laipsnių šilumos, Gedimino prospekte bus pradėta kloti kelio ir šaligatvių danga nuo Katedros iki buvusio "Vaikų pasaulio".

Gedimino prospekto važiuojamoji dalis bus paklota iš bazalto trinkelių, šaligatvių danga - iš granito plytelių.

Pareigūnas pridūrė, kad ši Gedimino prospekto atkarpa taip pat bus atidaryta iki liepos 1 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak S.Šriūbėno, likusią Gedimino propekto dalį ketinama rekonstruoti dar negreitai.

"Jei sugrįšime į Gedimino prospektą, tai po 2-3 metų. Kitoje Gedimino prospekto dalyje ketinama sutvarkyti inžinerinius tinklus ir kelių dangas", - sakė S.Šriūbėnas.

Praėjusių metų kovo viduryje Vilniaus centre pradėti rekonstrukcijos darbai atliekami ruošiantis 2003-ųjų liepą paminėti Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo 750-metį.

Gedimino prospekto rekonstrukcijos darbams yra skirta maždaug 19,6 mln. litų, o tilto statybai - 16 mln. litų. Savivaldybė finansuoja 30 proc. šių sumų, o kitą dalį - Vyriausybė.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų