REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Švietimo mokslo ir kultūros komitetas (ŠMKK) nutarė pačiai Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) tarybai pavesti parengti Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) įstatymo pataisas, numatančias didesnę Tarybos atsakomybę už finansinę LRT veiklą.

REKLAMA
REKLAMA

"Komitetas paprašė pačios tarybos jos nuožiūra parengti principines galiojančio Lietuvos radijo ir televizijos įstatymo pataisas, kurios leistų Tarybai jausti didesnę atsakomybę ne tik tai už laidų kokybę, bet ir finansinę šios institucijos veiklą", - po ŠMKK posėdžio BNS sakė šio komiteto pirmininkas Rolandas Pavilionis.

REKLAMA

Trečiadienį (03.19) vykusiame komiteto posėdyje buvo svarstytos Valstybės kontrolės išvados dėl LRT skirtų lėšų panaudojimo.

Neseniai Valstybės kontrolė, atlikusi LRT praėjusių metų devynių mėnesių veiklos vertinimą, pareiškė, kad LRT vadovai nepakankamai efektyviai naudoja valstybės skiriamas lėšas.

Anot R. Pavilionio, "valstybės kontrolės nustatyti faktai verčia susimastyti ir Tarybą, ir politikus", nes paaiškėjo, kad "Taryba pati nėra pakankamai kompetentinga vertinti finansinę veiklą".

REKLAMA
REKLAMA

Tuometis LRT vadovas Valentinas Milaknis Valstybės kontrolės kaltinimus atmetė kaip nepagrįstus.

Tačiau neišlaikęs politikų spaudimo ir nuolatinių bandymų daryti įtaką LRT programoms ir veiklai kovo pradžioje V. Milaknis atsistatydino iš generalinio direktoriaus pareigų.

Po atsistatydinimo išplatintame atvirame laiške Seimo pirmininkui, parlamentarams ir Lietuvos žmonėms V. Milaknis teigė, kad rengiant "antivisuomenines akcijas" ypač pasižymėjo R. Pavilionis.

Trečiadienį R. Pavilionis sakė, kad nėra gerai, kai atsistatydinus LRT generaliniam direktoriui "LRT taryba lieka už nieką neatsakinga".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak R. Pavilionio, ŠMKK sieks, kad "institucijos deleguojančios asmenis į LRT tarybą turėtų teisę atšaukti juos, jei jaučia, kad jų veikla nepatenkinama".

Be to, R. Pavilionis teigė, jog, komiteto nuomone, derėtų apriboti politinių subjektų deleguojamų narių skaičių, kad politikų skirti LRT tarybos nariai nesudarytų tarybos narių daugumos.

Tuo tarpu kovo pradžioje vykusioje spaudos konferencijoje LRT tarybos pirmininkas Marcelijus Martinaitis teigė, kad Taryba tęs pradėtą darbą, nors valdančioji dauguma ir siekia keisti Tarybos sudarymo tvarką - grįžti prie buvusio principo, kai Seimas parenka visuomenines organizacijas, kurios deleguotų savo narius į Tarybą.

Taip, pasak M. Martinaičio, atsirastų galimybė manipuliuoti visuomeniniu transliuotoju.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų