REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Opozicinė Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcija ragina naująjį šalies prezidentą Rolandą Paksą imtis veiksmų, kad prezidento institucija ir visa valstybė "netaptų pajuokų objektu".

REKLAMA
REKLAMA

Pareiškimu konservatoriai reagavo į pranešimus, jog prezidentas artimai bendrauja su Vilniuje gyvenančia gruzine Lena Lolišvili, kuri teigia turinti gydomųjų galių, bendraujanti su Dievu ir išpranašavusi R.Paksui pergalę prezidento rinkimuose.

REKLAMA

"Kviečiame Respublikos prezidentą imtis veiksmų, apsaugančių, kad Prezidento institucija ir visa valstybė netaptų pajuokos objektu, o visuomenė galėtų įsitikinti, kad Prezidento institucija yra nepriklausoma nuo apsišaukėlių ar tokių "slaptos kompetencijos" patarėjų", - teigiama antradienį paskelbtame frakcijos pareiškime.

"Su didele nuostaba ir nerimu stebime bandymus įtikinti, kad R.Paksas tapo Lietuvos Prezidentu ne rinkėjų demokratiniu sprendimu, o tariamai iš anksto žinoma "Dievo valia", - teigia konservatoriai.

REKLAMA
REKLAMA

"Tokios neregėtai naujos mūsų šalies politinio gyvenimo apraiškos meta iššūkį ir Bažnyčiai, kelia pavojų tolesnei valstybės raidai. Valstybės vadovo psichologinė priklausomybė nuo pranašaujančio asmens gali būti panaudota siekiant neprognozuojamų ir mūsų valstybei nepalankių tikslų, siekiant įtakoti pačią visuomenę prieš svarbius Lietuvos ateičiai sprendimus", - įspėjama pareiškime.

R.Paksas žiniasklaidai patvirtino, jog L.Lolišvili yra artimas jo šeimai žmogus, tačiau neigė, jog ji daranti įtaką politiniams sprendimams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L.Lolišvili žurnalistams teigė prieš kelerius metus savo galiomis išgydžiusi R.Paksą nuo sunkios ligos. R.Pakso žmona Laima Paksienė žiniasklaidai yra sakiusi, jog ji ir vyras atrado Dievą L.Lolišvili dėka.

Lietuvos katalikų bažnyčios hierarchai įspėjo "saugotis netikrų pranašų", o teiginius aiškiariagystės dovaną ir antgamtines galias pavadino "Šėtono darbu".

"Tokios pranašystės, tokios aiškiaregystės, kaip skamba žiniasklaidoje, yra bandymas įtakoti žmones, įtakoti istoriją", - įspėjo kardinolas Audrys Juozas Bačkis.

Anot Lietuvos katalikų bažnyčios hierarcho, tikintieji tariamais aiškiaregiais yra "silpnatikiai", ir tai yra nuodėmė.

Maždaug 80 proc. Lietuvos gyventojų laiko save Romos katalikais. Prezidentas R.Paksas irgi pabrėžia savo ryšį su bažnyčia ir katalikų tikėjimu.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų