REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį Kaune posėdžiaujantis Lietuvos centro sąjungos (LCS) suvažiavimas pritarė gegužę numatomam jungimuisi su Liberalų ir Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungomis. Už naujos jungtinės partijos steigimą balsavo 265 suvažiavimo delegatai, susilaikė 11, prieš buvo 25.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS sakė LCS pirmininkas Kęstutis Glaveckas, centristų ir liberalų partijų programos visada buvo panašios. "Susivieniję turėsime daugiau galimybių realizuoti iškeltus tikslus, tai bus didelis žingsnis į priekį, o kitu atveju tai būtų LCS kapinės", - sakė jis.

REKLAMA

Tuo tarpu partijų jungimuisi nepritariantis buvęs LCS lyderis Romualdas Ozolas BNS teigė, kad LCS susijungus su kitomis politinėmis jėgomis "pakertama trinarė Lietuvos politinė sistema". "Vasaros pradžioje 500 nepritariančių jungimuisi LCS narių rengs steigiamąjį atkuriamos centro partijos suvažiavimą", - sakė jis.

LCS delegatai šeštadienį neiškėlė savo kandidato į jungtinės partijos pirmininko postą. Kaip BNS sakė LCS valdybos pirmininkas Albinas Čaplikas, tai centristai padarys jungiamajame trijų partijų suvažiavime.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį savaitgalį partijų jungimuisi pritaręs LLS suvažiavimas kandidatu į jungtinės partijos pirmininkus pasiūlė Vilniaus merą Artūrą Zuoką. Numatoma, jog jungtinės partijos valdyboje centristai ir liberalai turės po dvylika, modernieji krikdemai - keturis narius. Jeigu jungtinės partijos pirmininku taptų liberalas, centristas užimtų pirmojo pirmininko pavaduotojo vietą ir atvirkščiai.

LCS suvažiavimo nariai taip pat išklausė K.Glavecko pranešimą apie partijos perspektyvas ir bendradarbiavimą su kitomis politinėmis partijomis, po pietų bus pristatytos LCS vicepirmininkų veiklos ataskaitos, išklausomi Etikos ir Revizijos komisijų pranešimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LCS suvažiavimo delegatus pasveikino kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus, liberalų lyderiai Eugenijus Gentvilas ir Artūras Zuokas, socialliberalų atstovas parlamentaras Gintautas Šivickas.

LCS suvažiavimui dar bus pristatyti 3 partijų kuriamos jungtinės partijos statuto ir programos projektai, o Centro sąjungos merams ir vicemerams, vadovavusiems 23 Lietuvos savivaldybėms 2000-2003 metų savivaldybių tarybų kadencijoje, bus įteikti partijos ženkleliai.

Moderniųjų krikščionių demokratų sąjunga jungimosi su liberalais ir centristais klausimą svarstys po savaitės.

REKLAMA

Liberalų, centristų ir moderniųjų krikdemų jungiamasis suvažiavimas numatytas gegužės 31 dieną. Tuomet bus sprendžiama ir dėl naujosios partijos pavadinimo. Liberalai, centristai ir modernieji krikdemai Seime jau sudarė bendrą 25 narius turinčią opozicinę frakciją. Iš viso Seimas turi 141 narį, bet šiuo metu keturios parlamentarų vietos yra laisvos. Šiuo metu valdančiąją daugumą Seime sudaro ir Vyriausybę yra suformavusios Lietuvos socialdemokratų partija ir Naujoji sąjunga (NS, socialliberalai).

BNS, NK naujienos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų