REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įtakinga nevyriausybinė organizacija - Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK) - pasmerkė mėginimus keisti Seimo rinkimų sistemą, įvertinusi juos kaip "destrukciją" ir visuomenės skaldymą.

REKLAMA
REKLAMA

"Nenormalu, kai vardan atskirų politikų ambicijų, o gal ir dėl kitų Lietuvai pavojingų interesų, siekiama laužyti ir keisti Lietuvos Respublikos Konstituciją, politinę sistemą, Lietuvos Respublikos Seimo rinkimų ir ypač atstovavimo principus, susilpninti politines partijas", - rašoma šeštadienį išplatintame LPK pareiškime.

REKLAMA

Kaip žinoma, Seimo narys Viktoras Uspaskichas, vadovaujantis Verslo darbdavių konfederacijai, inicijavo gyventojų parašų rinkimą, kad būtų surengtas referendumas dėl parlamentinių rinkimų sistemos pakeitimo, kurio esmė - panaikinti balsavimą pagal partijų sąrašus.

"Verslui atstovaujanti organizacija faktiškai tapo politine organizacija, organizuoja politinį referendumą, užsiima politine veikla, adekvačia politinei partijai, siekiančiai politinės valdžios šalyje. Negalima nepastebėti to, kad tendencingai revizuojama atkurtos nepriklausomos Lietuvos politinė patirtis, o dabartį norima pritaikyti asmeniniams interesams", - teigiama pareiškime, kurį pasirašė LPK prezidentas Bronislovas Lubys.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, "kas gali paneigti ir tai, jog siekiama, kad Lietuva būtų nestabili, nepatikima, neprognozuojama ir nepatraukli Europai ir pasauliui. Atskirų politikų asmenyje suauga, persipina ir susilieja politinė veikla ir verslas - tai, kas civilizuotame pasaulyje netoleruojama ir smerkiama kaip korupcijos apraiška", - teigiama pareiškime.

141 Seimo narys dabar renkamas dvejopai: 71 parlamentaras išrenkamas vienmandatėse apygardose, 70 - daugiamandatėje pagal partijų sąrašus. V. Uspaskicho iniciatyvą pakeisti šią sistemą pasmerkė daugelis Lietuvos politinių partijų, tiek valdžios, tiek ir opozicijos.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų