REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mokslininkams pavyko pasiekti naują duomenų perdavimo internetu spartos rekordą - 6,7 gigabaito buvo perduota iš JAV į Nyderlandus - beveik 11 tūkstančių kilometrų - mažiau nei per minutę.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip aiškina BBC, šios duomenų apimtys prilygsta dviem DVD formate įrašytiems filmams. Vidutinė sparta viršijo 923 megabaitus per sekundę, t.y. buvo 3,5 tūkstančio kartų didesnė už įprastinio plačiajuosčio ryšio pajėgumus.

REKLAMA

"Nagrinėdami interneto technologijų galimybių ribas, mes pasieksime, kad įprastinės kasdienės programos galės perduoti duomenis itin didele sparta, - teigia Stenfordo kompiuterinio centro (Slac) mokslininkas Lesas Kottrelas (Lesas Kotrelas). - Gydytojai specialiuose tinklapiuose galės keistis savo ligonių kardiogramomis ir aptarti gydymo variantus, stichinių nelaimių specialistai galės praktiškai realiame laike keistis informacija ir parengti priemonių, reikalingų kiekvienu konkrečiu atveju, planus".

REKLAMA
REKLAMA

Transatlantinio eksperimento metu duomenys buvo perduodami per interneto-2 tinklą, kurį sukūrė 200 pasaulio universitetų konsorciumas.

Pagal projektą numatoma sujungti ir aptarnauti tyrimų ir švietimo institutus tokia sparta, kuri leistų jiems praktiškai akimirksniu keistis šimtais megabaitų duomenų.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų