REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pramonininkų konfederacija pradėjo analizuoti Europos Sąjungos direktyvas, kurios daugeliui šalies pramonės įmonių po Lietuvos narystės Europos Sąjungoje sukels šoką.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip buvo teigiama antradienį (03.25) vykusiame Pramonininkų konfederacijos konsultaciniame posėdyje, įmonės bus įspraustos į siaurus ir daugeliui nepalankius rėmus - privalomos ekspertizės metu turės būti įvertinta, ar ne per daug įmonė naudoja energetikos resursų, ar atitinka darbo sąlygos šioje šakoje vyraujančias darbo sąlygas, ar neatsilieka darbo užmokesčiai vidurkiai nuo kitų tos pačios srities Europos Sąjungos įmonių vidurkio.

REKLAMA

"Viena vertus, tai nėra pats blogiausias dalykas, tačiau staigus ar per greitas kilimas gali turėti neigiamų padarinių", - europietiškus atlyginimų standartus įvertino Pramonininkų konfederacijos vadovas Bronislovas Lubys.

Pasak Inžinerinės ekologijos asociacijos prezidento Rimanto Budrio, ES direktyvą dėl privalomų naujų technologijų diegimo Lietuva turės įgyvendinti per artimiausius trejetą metų - iki 2007-ųjų.

"Galite būti ramūs, kol veikia atominė elektrinė. Jos ir atsinaujinančių šaltinių gaminama energija neribojama, tačiau kitos energijos rūšys bus griežtai limituojamos", - apie laukiančias naujoves informavo R. Budrys.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Pramonininkų konfederacijos prezidento B. Lubio, pagrindinės problemos užgrius eksportuojančią pramonę.

"Vidaus rinkoje dirbančios įmonės tai pajus mažiau, o eksportuojančioms tai gali tapti kilpa", - įspėjo Pramonininkų vadovas, paraginęs kuo didesnę verslininkų auditoriją informuoti apie laukiančias naujoves.

BELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų