REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aukščiausias Lietuvos katalikų bažnyčios hierarchas kardinolas Audrys Juozas Bačkis supeikė Dievo vardu pretenduojančius kalbėti "netikrus pranašus" ir tuos, kurie jais tiki.

REKLAMA
REKLAMA

"Man aiškus atsakymas - čia yra šėtono darbas", - savaitgalį sakė kardinolas LNK televizijos Žinių tarnybai, paklaustas, ką mano apie asmenis, teigiančius, jog turi aiškiaregystės dovaną ir antgamtiškų gydomųjų galių, tokius, kaip Lietuvoje gyvenanti gruzinė Lena Lolišvili.

REKLAMA

Ši moteris, kaip ji pati teigia žiniasklaidai, artimai bendrauja su keliais aukščiausiais šalies politikais, tarp jų - prezidentu Rolandu Paksu ir premjeru Algirdu Brazausku.

L.Lolišvili spaudai ne kartą teigė išgydžiusi R.Paksą nuo sunkios ligos ir išpranašavusi jam politinę karjerą - mero, premjero ir prezidento. L.Lolišvili kaip viešnia dalyvavo R.Pakso inauguracijos iškilmėse, o jos nepaprastas galias per televiziją neseniai minėjo prezidento užsienio politikos patarėjas Alvydas Medalinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Keturioliktus metus Lietuvoje gyvenanti gruzinė L.Lolišvili teigia, kad ji bendrauja su Dievu, ir visos jos gydomosios ir aiškiaregystės galios yra "iš Dievo".

Paprašytas pakomentuoti aiškiaregių veiklą, kardinolas A.J.Bačkis atsakė citata iš Šventojo rašto: "saugokitės netikrų pranašų".

Anot jo, pretendavimas į dieviškąsias galias yra Dievo atmetimas ir įžeidimas.

"Tokios pranašystės, tokios aiškiaregystės, kaip skamba žiniasklaidoje, yra bandymas įtakoti žmones, įtakoti istoriją", - perspėjo kardinolas.

Anot Lietuvos katalikų bažnyčios hierarcho, tikintieji tariamais aiškiaregiais yra "silpnatikiai", ir tai yra nuodėmė.

Daugiau nei 70 proc. Lietuvos gyventojų laiko save Romos katalikais. Prezidentas R.Paksas irgi pabrėžia savo ryšį su Bažnyčia ir katalikų tikėjimu.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų